NE ZNAJU ŠTO IM JE ČINITI

MRTAV ČOVJEK OSVOJIO VIŠE OD 10.000 GLASOVA: Na izborima u Travniku pobijedio kandidat koji je umro od korone. I što sad?

Za medije su iz Centralne izborne komisije rekli kako do sada nije zabilježen ovakav slučaj i da će o svemu tražiti instrukcije međunarodnih organizacija i OSCE-a u BiH

Mirsad Peco, kandidat Stranke demokratske akcije za gradonačelnika Travnika, preminuo je proteklog vikenda od koronavirusa, a pobijedio je na izborima.

Kako piše Klix, daljnja procedura imenovanja gradonačelnika u toj općini još uvijek nije poznata. Da je pokojni Peco osvojio najviše glasova u Travniku, potvrdio je i Tahir Lendo, predsjednik Općinskog odbora Stranke demokratske akcije Travnik.

BIZARNI REZULTATI IZBORA: Za gradonačelnika velikom većinom izabrali čovjeka koji je prije dva tjedna – umro!? ‘To je tvoja pobjeda’

‘Nedostižna brojka za druge kandidate’

“Znamo da je naš rahmetli Peco osvojio više od 10.000 glasova i bliži se cifri od 10.500 glasova i ta brojka je nedostižna za druge kandidate. Ovo nam ne čini radost jer je doktor Peco preselio. Dobri su rezultati i za stranku, čekamo prebrojavanje po biračkim mjestima, ali i činjenicu da je izlaznost u Travniku niska i da je pitanje da će doći do 50 posto”, kazao je Lendo tri sata nakon zatvaranja birališta.

Kadar HDZ-a nalazi se na drugom mjestu. Klix piše da je Peco preminuo jučer iza 12 sati uslijed komplikacija izazvanih koronom. Za medije su iz Centralne izborne komisije rekli kako do sada nije zabilježen ovakav slučaj i da će o svemu tražiti instrukcije međunarodnih organizacija i OSCE-a u BiH.

Da je najrealnije da se izbori u Travniku ponovno održe, rekao je sinoć Bakir Izetbegović.

Povratak na Net.hr