FOTO/VIDEO: Avion sletio s piste i razletio se u dijelove, četvero mrtvih

U zračnoj luci Vnukovo kod Moskve dogodila se nesreća pri slijetanju jednog putničkog zrakoplova, javljaju ruski mediji. Zrakoplov je slijetao iz Češke, a u njemu se nalazilo 12 ljudi, potvrđeno je iz ruskog ministarstva unutrašnjih poslova.

Kako javlja RT, poginule su četiri osobe, a još tri su prevezene u bolnicu u kritičnom stanju. Poginula su navodno dva pilota, a jedna 27-godišnjakinja je preminula na putu do bolnice, javlja Interfax. Nesreća se dogodila u subotu oko 16.35 sati po lokalnom vremenu.

Prva izvješća govore da je zrakoplov prisilno sletio, izletio s piste, raspao se i zapalio. Trup se razbio na tri veća komada, a dio trupa zrakoplova je završio na autocesti Kievskoye, pa je cesta blokirana.

Zrakoplov je poletio iz mjesta Pardubice, a u njemu su se nalazili samo članovi posade, što su potvrdile zračne luke Vnukovo i Pardubice. “Samo je posada bila u zrakoplovu. Nijedan češki državljanin nije bio u zrakoplovu. Prije polijetanja, svi su sutavi zrakoplova normalno funkcionirali”, priopćeno je.

Letovi za zračnu luku Vnukovo preusmjeravaju se na aerodrom Šeremetjevo.

Zrakoplov Tupoljev-204 pripada prijevozniku Red Wings, kompaniji koju posjeduje tajkun Alexander Lebedev.

Povratak na Net.hr