UNUKA MILIJARDERA

MOSKOVSKI JET SET U ŠOKU: Ruska ‘Lady Di’ poginula u Švicarskoj: ‘Volimo te, uvijek ćeš biti s nama’

Ruski je jet set šokiran nakon što je glamurozna unuka ruskog milijardera poginula u prometnoj nesreći u Švicarskoj.

Diana Lebedeva (19) poginula je kad je luksuzni BMW u kojem je ona putovala skrenuo s ceste i sletio u jezero u četvrtak rano ujutro, potvrdile su švicarske i ruske vlasti.

Pripadnica moskovske zlatne mladeži

Prijatelji su Lebedevu zvali ‘Lady Di’, a opisivali su ju kao jednu od najvećih zvijezda moskovske zlatne mladeži. Ekskluzivni je to društveni sloj djece milijardera koja na društvenim mrežama pokazuju svoj glamurozni stil života, piše Telegraph.

Foto: Instagram ladydd11
Foto: Instagram ladydd11

Lebedeva je tako često objavljivala svoje fotografije u dizajnerskoj odjeći na svom Instagram profilu, gdje ju je slijedilo više od 15.000 ljudi,

Njezin je djed Platon Lebedev u 1990-ima bio bankar i glavni dioničar u naftnoj kompaniji Yukos Mikhaila Khodorkovskog. Lebedev je osuđen i zatvoren na 11 godina zbog poreznih prijevara, pranja novca i pronevjere, a sve nakon što su se on i Khodorkovsky u ranim 2000-ima sukobili s Putinovom vladom. Zapad je na te optužbe gledao kao na politički motivirane.

Ruska ambasada u Švicarskoj potvrdila je da je Diana Lebedeva jedna od dvoje ruskih državljana koji su poginuli kada je njihov BMW X6 sletio s mosta u jezero u blizini sela Castagnola.

Druga je žrtva Dianin prijatelj, 23-godišnji Azer Yagubov, sin azerbajdžanskog biznismena i nećak jednog službenika u ruskoj vladi, a vjeruje se da je u vrijeme nesreće on upravljao vozilom.

Oboje su u Švicarskoj studirali.

Foto: Instagram ladydd11
Foto: Instagram ladydd11

Fanovi šokirani i tužni

Mnogi su obožavatelji na društvenim mrežama izrazili tugu zbog njezine smrti.

‘Vesela, vedra, prekrasna Diana! Volimo te i uvijek ćeš biti s nama’, napisao je jedan korisnik.

‘Ne znam što reći, šokiran sam!’

‘Ovo je tako tužno! Tako mlada, divna djevojka’, napisao je još jedan korisnik.

Foto: Instagram ladydd11
Foto: Instagram ladydd11

Švicarska policija i spasilačke službe izvukli su vozilo iz vode i obje žrtve. Policija još nije dala izjavu o uzroku nesreće, no fotografije s lica mjesta daju zaključiti da je vozač izgubio kontrolu nad vozilom u oštrom zavoju. Neke neslužbene informacije govore i da je do nesreće došlo jer su se utrkivali s drugim automobilo.

Ruska je ambasada priopćila da čine sve kako bi se tijela žrtava što brže prebacila u Rusiju.

 

 

Povratak na Net.hr