NASTAVAK SUĐENJA

MONSTRUOZNO UBOJSTVO U ENGLESKOJ: Muškarac ubio prolaznicu, a potom ju isjekao na komade u svom stanu

Tijekom rujna prošle godine u engleskom gradu Exeteru dogodilo se strašno ubojstvo u kojem je 24-godišnjak napao 32-godišnju Lorraine koja se vraćala kući nakon izlaska, vjerojatno prisilio na spolni odnos, a nakon toga je u stanu ubio i isjekao na komade

Azam Mangori (24) “usitnio” je Lorraine Cox (32), dok se vraćala kući nakon što je popila piće s prijateljima u Exeteru, u državi Devon, prenosi The Sun.

Porotnici Gradske sudnice u Exeteru navode da je Mangori imao spolni odnos s Lorraine u uličici prije nego što ju je odveo u svoju sobu u stanu iznad trgovine s kebabom, a potom ju je ubio i njeno tijelo isjekao na sedam dijelova. Njene ostatke držao je nekoliko dana u svom stanu. Mangori, irački Kurd, priznao je da je Lorraine odsjekao ruke i noge te da je držao njene dijelove tijela, ali negira ubojstvo.

Lorriane je pila s prijateljima na praznik u ponedjeljak u kolovozu prošle godine te je krenula sama kući oko 1:30 i tada naletjela na Mangorija koji je bio u šetnji ulicom. Lorrainein zabrinuti otac prijavio je je kao nestalu, a Mangori je navodno uzeo njezinu SIM karticu i, pretvarajući se da je on Lorraine, pokušavao uvjeriti druge da je još živa. Također, optužen je i za zadržavanje njezine odjeće i imovine.

BANDA IH UBILA USRED GRADA ZBOG DUGA OD 500 KUNA: Ugasili svjetla i pojurili nogostupom; trenutak užasa snimile i kamere

Tjedan dana nitko od prijatelja nije znao gdje je Lorraine

Tužitelj Simon Laws rekao je: “Njezino boravište još je tjedan dana bila misterija za njezinu obitelj i prijatelje, nitko nije znao gdje se ona nalazi. Odgovor je bio da ju je ubio ovaj optuženik. Bio je vani šetajući ulicama sam. Prišao joj je, nikada se prije nisu upoznali. Iskoristio je njezino pijano stanje i imao seksualni odnos s njom u uličici pored ulice Sidwell. Zatim ju je odveo natrag u svoju sobu iznad trgovine s kebabom u centru grada i tamo je ubio. Rasjekao je njezino tijelo na sedam dijelova i zbrinuo ih. Osakatio je tijelo na razne načine”.

Gradski sud u Exeteru rekao je da Mangori nije radio u kebab trgovini te da se “držao za sebe” te je taj prostor koristio za smještaj. Također, porota je izvijestila da je Mangori nekoliko dana držao Lorraineino tijelo u spavaćoj sobi, a tek tjedan dana kasnije, 8. rujna je “odbacio” i njene glavne dijelove. Ostali dijelovi tijela kasnije su pronađeni u šumi u Newton St Cyresu, selu izvan Exetera.

Također, porota je rekla da je Mangori snimljen nadzornim kamerama kako odlazi u trgovine kako bi kupio alate potrebne za rasjecanje i odlaganje tijela, a snimljen je i kako se sastaje s Lorraine koja je odlazila kući iz noćnog izlaska. “Priznao je da je on taj koji je raskomadao i sakrio i na drugi način zbrinuo njezino tijelo sprečavajući njezin pokop”, rekao je tužitelj Laws. Mangori, koji je u Exeteru bio samo otprilike šest tjedana prije navodnog ubojstva, uhićen je nakon što je Lorraine bila nestala osam dana, a tijekom policijskih razgovora danima je šutio.

NOVA BRUTALNOST AMERIČKIH POLICAJACA: Mladića usmrtili kao Floyda – vrat mu pritisnuli koljenom, on preklinjao: ‘Molim vas, nemojte…’

Suđenje se nastavlja

“U toj fazi policija nije sa sigurnošću znala je li Lorraine živa ili nije. Otac ju je prijavio kao nestalu. Kad je policija prvi put razgovarala s optuženikom, pokušao se izmaknuti onome što je učinio, pretvarao se da uopće nije doveo Lorraine u svoju sobu”, rekao je Laws.

Porota je rekla da su policajci otkrili slike na Mangorijinom telefonu koje prikazuju “strukturu noge i amputaciju”. Gradski sud u Exeteru smatra da je Mangori ranije te večeri kontaktirao i mušku i žensku pratnju prije nego što je naletio na svoju navodnu žrtvu. “Mangori je kontaktirao pratitelje, prvo muške, a potom ženske, a iz bilo kojeg razloga nije se uspio sastati ni s jednim. Odlučio je izaći na ulice da vidi što može pronaći. Nije izašao kako bi se našao s prijateljem, niti je protezao noge, njegov izlazak je bio svrsishodan. Vidio je Lorraine samu i, ukratko, napao je. Nema dokaza da su se njih dvoje ikad prije te noći sreli”, rekao je Laws te dodao da Lorraine “pretežno preferira žene”, no povremeno je imala odnose s muškarcima.

Mangori je koristio lažno ime Christopher Mayer kada je došao u Britaniju, ali putovnica koju je zaplijenila policija otkrila je njegovo pravo ime i godine. Priznaje nezakonit pokop, ali negira ubojstvo. Suđenje se nastavlja, piše The Sun.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr