OSTAJU U EUROPI

MODIFIKACIJE NA LJUBLJANSKOM AERODROMU: EasyJet pronašao način kako izvoditi letove unutar EU-a nakon Brexita

Britanski niskotarifni zračni prijevoznik Easyjet dogovorio je s tehničkim odjelom slovenskog Adria Airwaysa radove na modifikaciji dijela svoje zračne flote, zbog aviona koji će umjesto u Londonu biti registrirani u Beču, kako bi Easyjet mogao izvoditi letove unutar Europske unije nakon Brexita.

“Trenutno u našim hangarima na ljubljanskom aerodromu radimo modifikacije za upis dijela Easyjetove flote u registar u Austriji”, navela je u priopćenju za javnost tvrtka Adria – Tehnika.

Okvirno se radi o oko 110 zrakoplova za novoosnovanu kompaniju Easyjet Europe, a opsežni radovi trebali bi biti zaključeni do kraja zimskog voznog reda  2018/2019.
S Easyjetom smo počeli poslovati prošle godine, na održavanju njihovih aviona A320, a sada smo ugovor produžili na još najmanje dvije sezone, kazao je za televizijsku postaju POP-TV izvršni direktor tvrtke Maks Pele.

Nova zrakoplovna kompanija

Tehnički direktor sektora održavanja u EasyJetu Brendan McConnellogue kazao je da će im Adria Tehnika pomoći u ispunjavanju kompleksnih zahtjeva postupka za prijenos registracije zrakoplova na njihovu tvrtku u Beču i da su dosadašnjim uslugama zadovoljni.

Easyjet je u lipnju ove godine osnovao novu zrakoplovnu kompaniju Easyjet Europe sa sjedištem u Beču, kako bi nakon izlaska Velike Britanije iz EU-a mogao i dalje nastaviti nesmetano sa letovima unutar EU-a.

Prema novoj organizacijskoj strukturi Easyjet će postati paneuropska zrakoplovna skupina s registriranim tvrtkama u Austriji, Švicarskoj i Ujedinjenom Kraljevstvu.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr