Mladić još u šoku: 'To sam gledao samo na filmu, glava je krenula, sav sam se tresao…'

‘Da mi je netko rekao da ću biti babica, i da ću na asfaltu, na parkingu poroditi ženu, ne bi mu vjerovao. Ali, eto, i to se desilo. U rukama sam držao tek rođenu bebu, i sav sam se tresao, i od sreće, i od straha…’

Nikola Cvetković, mladić koji radi kao medicinski tehničar na Intenzivnoj njezi kragujevačkog KC-a igrom slučaja postao je pravi junak, kada je u subotu, rano ujutro, pomogao Zlatici Savić iz Kragujevca. Na parkingu iza Kliničkog centra je pokazao šta je hrabro srce, piše Blic.

“Slučajno sam pogledao kroz prozor, i vidio čovjeka koji nosi u naručju svoju trudnu ženu. A onda ju je odjednom spustio na asfalt. Uzeo sam kolica i otišao dolje da mu pomognem, mislio sam da ćemo prevesti do rodilišta. Ali, kada sam stigao do njih, vidio sam da je porođaj već počeo… Nisam imao nikakvo iskustvo, to sam gledao samo na filmu. Ali, ostao sam sa njima, bebina glava je već krenula. Što ću, prihvatio sam je, i ubrzo sam u rukama držao bebu… Mahao sam kolegicama da dođu, a one su donijele gaze, i potrčale u pomoć. Zamotali smo dijete, došao je i ginekolog koji je samo presjekao pupčanu vrpcu. Hvala bogu, dijete je zdravo, napredno”, ispričao je Nikola.

Povratak na Net.hr