OSVETA ZBOG MALTRETIRANJA

MLADI SLOVENAC (20) PLANIRAO MASOVNI POKOLJ: Naručio hrpu oružja s dark weba kojim je htio ubiti vršnjake i učitelje. Napisao je i popis

Oružje je naručio iz Amerike preko dark weba pod svojim imenom i prezimenom za 5000 eura

Slovenska policija je uz pomoć američkih istražnih tijela spriječila tragediju. Osumnjičenik je planirao masakr, potvrdili su na konferenciji za novinare, te je već izveden pred istražnog suca koji mu je odredio pritvor. Prema neslužbenim informacijama 24ur, riječ je o dvadesetogodišnjaku iz Radovljice koji živi s roditeljima i svakodnevno posjećuje jednu od tamošnjih institucija.

Slovenac je iz Amerike preko dark weba pod svojim imenom i prezimenom za 5000 eura naručio oružje skriveno u mikrovalnoj pećnici. 24ur piše da je imao detaljnu listu ljudi koje je planirao ubiti te lokacije gdje se nalaze. Naručio je pištolj Glock i Remington automatsku pušku te streljivo.

Nakon što je američka služba za domovinsku sigurnost zaplijenila oružje i javila Slovencima o tome, muškarac je uhićen. Inače, 20-godišnjak živi s roditeljima, a dosad nije imao problema s policijom, ali je navodno bio povučen i uglavnom je provodio vrijeme sam u svojoj sobi.

Navodno su ga maltretirali u bivšoj školi te se želio pokoljem osvetiti vršnjacima, pedagozima i učiteljima u bivšoj školi, čija je imena imao na popisu. “Pokolj je planirao u javnim institucijama i to iz osvete”, rekao je Primož Donoša, šef kriminalističke policije u Kranju.

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr