ODNIJELA DVA ŽIVOTA

MJEŠTANI DUBOKO POTRESENI TRAGIČNOM PROMETNOM NESREĆOM: ‘Nismo mogli vjerovati da će iz tog auta izvući nekoga živog’

Općina Živinice u BiH još je u šoku zbog tragične prometne nesreće koja je odnijela dva mlada života, a svjedoci događaja ne mogu otkloniti stravičnu sliku prizora automobila iz kojeg su vatrogasci ipak uspjeli spasiti trećeg mladića.

Dvojica mladića koji su u subotu poginuli u mjestu Živinice u BiH su sin načelnika Općine Hasana Muratovića, Ahmed Muratović, te njegov rođak Enes Muratović. Šesnaestogodišnjak koji je ozlijeđen je Azur B.

Nesreća se dogodila kada je Enes, koji je upravljao Pasatom, izgubio kontrolu nad vozilom i sletio s ceste pritom udarivši u zid i objekt koji se našao ispred njega. Osobe koje su svjedočile stravičnom prizoru, po dolasku na mjesto nesreće nisu mogle vjerovati da u automobilu ima netko živ. Potpuno smrskano vozilo šokiralo je policajce i tamošnje vatrogasce, koji su morali izvlačiti stradale mladiće iz smrskanog automobila, piše Faktor.ba.

PROCURIO ŠOKANTAN VIDEO: Mladići se snimali kako jure 200 km na sat, nedugo poslije poginuli u stravičnoj nesreći

Vijest o tragičnom događaju cijeli živinički kraj je zavio u tugu, a društvene mreže preplavljene su dirljivim porukama i posljednjim pozdravima koje prijatelji upućuju Ahmedu i Enesu. Svi imaju samo riječi hvale za dvojicu mladića. Između ostalog, na Facebooku se oglasio i Košarkaški klub Živinice čiji je član bio Ahmed.

“Ožalošćeni smo viješću o teškoj prometnoj nesreći u kojoj su dvije osobe smrtno stradale. U ovoj prometnoj nesreći jedna je osoba preživjela. Život je izgubio član našeg Kluba, Ahmed Muratović. Preživjelom brz i uspješan oporavak, poginulim vječni rahmet, a porodicama sabur, želi Uprava našeg Kluba”, stoji na Facebook stranici KK Živinice.

“Svako od nas je imao osobu koja mu je bila prvi drug/drugarica u životu, pa tako i ja.. I nije bitno što se poslije niste družili k’o prije jer vas je život rastavio, opet kada se sretnete kažete ‘Hej pa sjećaš li se kad smo…’… Sjećam se i danas prve žmire, prve svađe, i prvog belaja kojeg smo napravili tvom rahmetli djedu… A kome ću ja sada reći ‘Hej sjećaš li se ?’… Danas je Enese zajedno sa tobom umrlo i moje rano djetinjstvo… Koliko boli ovo hladno prosinačko jutro, čovjek tu bol ne može opisati… Poznavala sam obojicu, Ahmeda ipak manje, ali dovoljno da znam da su obojica bili dobri momci.. Ali život je takav, nikad ne znaš kad mu je kraj…”, napisala je Rahima Muratović na Facebooku.

Adisa Jagodić Paprikić istaknula je kako nije ni slutila da će se sa svojim rođakom Enesom posljednji put čuti baš uoči strašne nesreće. “‘Caaarko moj’ kako mi sinoć napisa i ne slutih da će biti i posljednje tvoje javljanje. Tebi rođak Enes Muratović i dragom Ahmedu Muratoviću lijepi Džennet od Uzvišenog molim, a svima nama koji smo vas voljeli puno sabura, a najviše dragim roditeljima”, napisla je Adisa Jagodić Paprikić.

Povratak na Net.hr