NJEMAČKA

MISTERIOZNI NESTANAK: Policija slučajno pronašla ženu za kojom se traga 31 godinu

Pedesetpetogodišnja Njemica, koja se pojavila živa i zdrava nakon misterioznog nestanka prije 31 godinu, planirala je svoj nestanak do najmanjeg detalja, priopćila je u petak policija.

Petra P., čije puno ime nije objavljeno zbog zakonskih razloga, bez traga je nestala u srpnju 1984., a policija je pretpostavila da je tada studentica kompjutorskih znanosti iz Braunschweiga postala žrtva teškog zločina, nakon što je ubojica jedne druge djevojke priznao da je ubio i Petru P.

Službeno je proglašena mrtvom 1989., no Petra je svo vrijeme živa i zdrava. Policija je priopćila da je tada 24-godišnja studentica iznajmila stan u Gelsenkirchenu, u zapadnoj Njemačkoj, i potajice počela štedjeti novac.

Nikada ju nisu pitali za osobnu ili neki drugi dokument

Na dan kada je nestala nije sa sobom ponijela nikakvu prtljagu, kako bi izgledalo da joj se nešto dogodilo. Istina o njoj je izašla na vidjelo nakon što je netko provalio u njezin stan u Desseldorfu te je policiji morala dati svoje prave dokumente.

Iako je cijelo vrijeme radila, Petra tvrdi je nitko nikada nije pitao za osobnu iskaznicu ili neki drugi identifikacijski dokument.

Njezina majka i brat su se cijelo vrijeme nadali da je živa, no ona je policiji kazala da ne želi nikakav kontakt sa svojom obitelji.

Povratak na Net.hr