'MOZAK ŽELI, ALI TIJELO NE MOŽE'

‘MISLILA SAM DA SE NEĆU IZVUĆI’; Ispovijest žene koja je preboljela Covid: ‘Posljedice su ostale, više ne mogu raditi kao medicinska sestra…’

Slučaj iz Velike Britanije: Žena i danas, šest mjeseci nakon zaraze koronavirusom, osjeća simptome zbog kojih nije u stanju raditi

Devi Nurjandoa je 58-osmogodišnja medicinska sestra s više od 15 godina radnog staža u jednoj londonskoj javnoj bolnici. Početkom travnja oboljela je od covida. Gotovo dva mjeseca provela je u bolnici.

Prije nego je oboljela, bila je, kaže, u formi i uvijek na nogama. Život joj se nakon bolesti toliko promijenio da danas više ne može raditi kao medicinska sestra.

‘Počelo je s blagim kašljem’

“Počelo je s blagim kašljem i mislila sam da će brzo stati. Međutim, ubrzo nakon što sam se testirala, probudila sam se u svojoj sobi okružena djelatnicima hitne. Čula sam kako govore da imam nisku razinu kisika – 38 posto, a normalno je iznad 90 posto. Nizak mi je bio i krvni tlak”, ispričala je za BBC.

“S aspekta iskustva medicinske sestre,  nisam mislila da ću se izvući”, dodala je.

Nakon dva tjedna probudila se i shvatila da je u bolnici, objašnjava. Obitelji nije bilo pored nje. Nije osjećala vrhove prstiju, a u bolnici joj je rečeno da je imala moždani udar.

‘Mozak želi raditi nešto, ali tijelo ne može’

Danas je kod kuće, a simptome osjeća još uvijek – najviše je muči umor, ali i bolovi u ramenima te utrnulost prstiju.

“Ima dana kada želim otići u šetnju, ali ne mogu koliko sam umorna. Mozak želi raditi nešto, ali tijelo ne može”, rekla je.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Povratak na Net.hr