POČETAK KRAJA?

MIŠEVI NAPUŠTAJU BROD: Stotine džihadista dezertiralo iz Islamske države

Oko 200 džihadista napustilo je redove Islamske države u sirijskoj Raki u posljednjih tjedan dana. U posljednjih nekoliko dana deseci su dezertirali, doznaje Ara News.

“Većina dezertera krenulo je prema Aleppu kako bi se pridružili grupama sirijskih pobunjenika, ostali su vjerojatno već ušli u Tursku”, govori jedan anonimni izvor.

IS već je izgubio dio teritorija od pro-zapadnih Demokratskih snaga Sirije  (SDF) u sjevernom dijelu zemlje. Izgubili su puno strateških resursa u američkim zračnim napadima. SDF je prošli tjedan otjerao IS iz nekoliko okupiranih područja Hasakah, Rake i Aleppa.

BOLJE U ZATVOR NEGO U SMRT: Džihadisti traže pomoć vlasti u BiH da ih izvuku iz Sirije i Iraka

JOŠ JEDAN MASAKR U ZORU: Nakon Libije ISIS osniva novi kalifat na pragu Europe

Policija radila red među džihadistima

Sve su veći unutarnji razdori zbog utjecaja u grupi i raspodjele novca.

U nedjelju su islamisti ubili tuniškog džihadista, zapovjednika IS-a u sjevernoj Raki, Abu Ali al Tunisija. Militanti su navodno otvorili vatru na njegov automobil u nedjelju navečer. Ubijena su i dvojica njegovih pratitelja.

“Izbili  su sukobi među militanatima nakon smrti al-Tunisija. Intervenirala je policija IS-a i uhitila najmanje trojicu ubojica”, kazao je medijski aktivist Ammar al-Hassan.

NOVI POČETAK KALIFATA: Zapovjednici Islamske države već su preselili u baze bliže Europi

DOGAĐA SE NEZAMISLIVO: Pobuna građana u glavnom gradu Islamske države!

U Aleppu dezertiralo njih 40

Lokalni članovi IS ljuti su jer vodstvo grupe promovira strance na više pozicije, a lokalce zanemaruje. Osim toga, militantima su smanjili plaće nakon granatiranja glavnih resursa grupe.

U Aleppu je IS napustilo više od 40 militanata, uz pomoć sirijskih pobunjeničkih frakcija:

“Ostvareni su kontakti sirijskih oporbenjaka s džihadistima u protekla dva mjeseca. Uz pomoć glavne sirijske pobunjeničke skupine u Aleppu Failaq al-Sham, IS je napustilo 40 džihadista”, kazao je  glasnogovornik pobunjenik Ali Jaafar za Ara News.

PLANIRAJU SPEKTAKULARNI POVRATAK: Ovi su teroristi opasniji od Islamske države

NOGOMET S ODRUBLJENIM GLAVAMA: Ovako Islamska država huška indoktriniranu djecu

ŠOKANTNO: Ove zemlje legalno opskrbljuju Islamsku državu s komponentama za bombe

Povratak na Net.hr