NEVJEROJATNA OPORUKA

BOGATAŠ TAJNICI OPORUČNO OSTAVIO POLA MILIJARDE KUNA: ‘Želim joj izraziti beskrajnu zahvalnost’

Germana Chiodi, tajnica talijanskog poduzetnika i milijardera Bernarda Caprottia koji je preminuo u dobi od 90 godina, naslijedit će 75 milijuna eura i brojne vrijedne umjetnine.

Talijanski milijarder Bernardo Caprotti nakon smrti svojoj je tajnici ostavio 75 milijuna eura, što je oko 563 milijuna kuna kao i brojne vrijedne umjetnine. Svojoj djeci i unucima ostavio je po 15 milijuna eura, piše Sputnik News.

Caprotti, koji je bio težak 2,2 milijarde dolara, preminuo je 30. rujna 2016. u 90. godini života.  Prije smrti je napisao oporuku u kojoj stoji kako će se njegovo vlasništvo podijeliti između njegova tri sina i njegove druge supruge. Ostatak će podijeliti djeca iz prvog braka i nećaci.

Bio je vlasnik brojnih vrijednih umjetnina koje je ostavio raznim muzejima, no neke umjetnine dobit će i tajnica.

Tajnici ostavio polovicu bogatstva

U svojoj oporuci navodi kako polovica svega što posjeduje ide njegovoj omiljenoj tajnici. Tako će Germana Chiodi dobiti oko 69 milijuna eura, nakon što plati porez na nasljedstvo koji iznosi osam posto ako osoba nije u krvnom srodstvu s pokojnikom.

‘Želim joj izraziti beskrajnu zahvalnost na podršci koju mi je pružala svih ovih godina’, napisao je Caprotti u oporuci.

Bio je vlasnik lanca supermarketa Esselunga sa sjedištem u Milanu, a kompaniju je pokrenuo u suradnji s Nelsonom Rockefellerom, unukom Johna D. Rockefellera.

Povratak na Net.hr