JASNE UPUTE

MICHAEL MOORE OBJAVIO UPUTE ZA ‘JUTRO POSLIJE’: Pet stvari koje moraju učiniti Trumpovi hejteri

Kontroverzni redatelj i politički aktivist Michael Moore napravio je listu uputa za građane SAD-a, u kojima je naveo što moraju napraviti jutro poslije pobjede Donalda Trumpa na predsjedničkim izborima.

1. ‘Preuzite Demokratsku stranku i vratite je ljudima. Očajnički su nas iznevjerili.’

2. ‘Dajte otkaze svim komentatorima, prognostičarima, analitičarima i anketarima u medijima koji su uporno govorili kako će Hillary pobijediti i odbili se suočiti sa pravim stanjem društva. Isti sada sole pamet o tome kako treba pronaći jedinstvo te prevladati podjele. Takve gluposti nastavit će izvlačiti iz guzica u sljedećim danima. Ne slušajte ih.

‘Pripremite se za borbu’

3. Svaki Demokrat u Kongresu koji se jutros nije probudio spreman na borbu i otpor, onako kako su Republikanci opstruirali Obamu, svakodnevno u posljednjih osam godina, neka se skloni s puta onima koji znaju kako se suprotstaviti zlobi i ludilu koje počinje uskoro.

4. Prestanite govoriti kako ste šokirani i iznenađeni. Cijelo ste vrijeme ste živjeli u zabludi, ne reagirajući na sugrađane i njihov očaj. Oni su godinama zanemarivani od strane obje stranke pa je narastao njihov bijes i potreba za promjenama. Tada se pojavila TV zvijezda čiji im se plan da uništi obje stranke i kaže im ‘otkaz!’ svidio. Ovo nije nikakvo iznenađenje, Trump nikad nije bio šala. Do pobjede ga je dovelo i to što ga se cijelo vrijeme tako tretiralo.

‘Hillary je pobijedila’

5. ‘Hillary Clinton je pobijedila prema broju glasova’ – recite ovu rečenicu svakome koga danas vidite. Većina je odabrala Clinton, i to je činjenica. Jedini razlog zbog kojega je Trump na vlasti je to što imamo suludi izborni sustav iz 18. stoljeća. Dok to ne promijenimo, imat ćemo predsjednike koje nismo odabrali i koje ne želimo.

Živimo u zemlji u kojoj većina vjeruje kako postoje klimatske promjene, u to da žene trebaju dobivati jednake plaće kao i muškarci, u to da fakultetsko obrazovanje sa sobom ne mora vući dugove, u to da treba podići minimalce i u to da zemlji treba univerzalno zdravstveno osiguranje. Ništa od toga nije se promijenilo. Ovo je zemlja u kojoj se većina slaže s ‘liberalnim’ stvarima. Treba nam samo liberalno vodstvo koje bi ih ostvarilo. Probajmo sve što sam rekao ostvariti već danas’, zaključio je Moore.

Povratak na Net.hr