OBJAVIO VELEPOSLANIK Među poginulima u avionu Germanwingsa i bračni par iz BiH

Među putnicima poginulima u padu zrakoplova Germanwingsa u francuskim Alpama bio je i bračni par podrijetlom iz Bosne i Hercegovine, objavili su u mediji pozivajući se na veleposlanstvo BiH u Njemačkoj.

Fehret Smailagić i njegova supruga Emira su, prema dostupnim informacijama, također žrtve za sada misterioznog pada njemačkog zrakoplova koji je letio na liniji između Barcelone i Düsseldorfa.

U sjedištu Ministarstva vanjskih poslova BiH još nemaju potvrdu ove informacije, no nju su Edinu Dilberoviću, veleposlaniku BiH u Njemačkoj, prenijeli sin Fehreta i Emire i Emirina sestra.

“U blizini Düsseldorfa naseljeno je mnogo ljudi podrijetlom iz BiH, tako da postoji velika mogućnost da se netko iz BiH našao na letu Airbusa 320. Sin Emire i Fehreta nam je rekao da su njegovi roditelji bili na ovom tragičnom letu. U šoku je i jedva nam je to uspio izgovoriti”, izjavio je Dilberović za Dnevnog avaz.

Prema dostupnim informacijama, Fehret, koji se kao trener jedno vrijeme bavio nogometom, a potom osnovao taxi tvrtku, imao je njemačko državljanstvo, dok za njegovu suprugu to još nije potvrđeno.

BiH i Njemačka nemaju ugovor o dvojnom državljanstvu, a za stjecanje onog njemačkog osobe podrijetlom iz BiH morale bi se odreći bosanskohercegovačke putovnice.

Informacije o tome tko je sve zapravo poginuo i dalje su proturječne, jer su neki prijavljeni putnici u posljednji trenutak odustali od leta, dok su drugi zauzeli njihova mjesta.

Povratak na Net.hr