Par ukopali u zemlju do vrata i kamenovali nasmrt

Islamisti su oteli nevjenčani par, odveli u centar grada, ukopali u zemlju i kamenovali do smrti. Žena se onesvijestila nakon nekoliko udaraca, a muškarac je jauknuo prije nego što mu je glava klonula, ispričao je jedan od svjedoka.

Malijski islamisti na okrutan su način lišili života dvoje ljubavnika koji su nevjenčani stupali u seksualne odnose.

BBC piše da su muškarca i ženu ukopali u zemlju do vrata, a zatim ih do smrti kamenovali. Jezivo kažnjavanje zbilo se tijekom vikenda u gradu Aguelhoku na sjeveru zemlje pred očima dvjestotinjak svjedoka.

Žena se onesvjestila

“Bio sam ondje. Islamisti su oteli nevjenčani par, odveli u centar grada, ukopali u zemlju i kamenovali do smrti. Žena se onesvijestila nakon nekoliko udaraca, a muškarac je jauknuo prije nego što mu je glava klonula”, potvrdio je lokalni vladin dužnosnik novinarima.

Incident se dogodio u dijelu Malija koji su u ožujku ove godine zauzeli tuareški pobunjenici. U posljednjih nekoliko mjeseci postupke islamista osudila je svjetska zajednica, no ne zbog kršenja ljudskih prava i drakonskih kazni nego zato što su u nekoliko gradova srušili nekolicinu drevnih muslimanskih hramova.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr