POTRAGA U ITALIJI

MALA VOJSKA TRAGA ZA ‘IGOROM SRBINOM’: ‘Pucao je u mene hladnokrvno, bez riječi… Potom je obavio poziv i pobjegao’

Dvostruki ubojica Igor Vaclavić iz Srbije, koji se koristi i imenom Norbert Feher, u bijegu je od talijanske policije već 17 dana te se krije u šumama oko grada Bologne.

Talijanski mediji prozvali su ga ‘Igor Srbin’, a policija za njim traga zbog ubojstva Davida Fabrija, vlasnika jednog bara u Bologni koji je stradao tijekom pljačke 1. travnja te zbog ubojstva Valerija Verrija, čuvara šume koji je stradao tjedan dana kasnije, piše Blic.

Prema informacijama talijanske policije, Vaclavić, odnosno Feher, cijelo se vrijeme krije u istom šumskom području koje u ovih 17 dana nije napustio. Policijski čelnici vjeruju kako se hrani voćem i povrćem te mesom domaćih životinja.

TALIJANI STRAHUJU OD ‘IGORA SRBINA’: ‘Ranjen je i skriva se po šumama. Poznaje ih kao svoj džep’

Pomagale mu žene?

Talijanski mediji navode kako je Vaclavić imao pomoć u bijegu, barem tijekom prvih sedam dana, između prvog i drugog ubojstva. Sumnja se kako mu je pomogla jedna ili čak nekoliko žena koje su ‘pale na njegov šarm’.

Policija je opkolila zonu između Bologne i Ferrare, a u potragu za dvostrukim ubojicom uključeni su i helikopteri, padobranci, specijalci te psi tragači. Po nadzorom su i sve ljekarne na ovom području jer se vjeruje da je bjegunac ranjen. Zbog broja policajaca koji tragaju za bjeguncem, talijanski mediji nazivaju ih malom vojskom.

Razularena zvijer

Kad je ubio čuvara šume Valerija Verrija, ranio je drugog čuvara Marca Ravagliju. ‘Pucao je u mene iznenada i hladnokrvno, bez riječi, bio je kao razularena zvijer’, rekao je Ravaglia za talijanske medije i dodao kako je Igor imao jak istočnoeuropski naglasak te da je nakon pucnjave obavio telefonski poziv i pobjegao.

TALIJANI POKRENULI NAJVEĆI LOV NA ČOVJEKA: ‘Oprez, on je hladnokrvni ubojica iz Srbije. Smaknuo je ugostitelja i šumara’

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr