POTJERA U NJEMAČKOJ

MAJKA ČOVJEKA KOJI JE UBIO VLASTITO DIJETE: ‘Mislila sam da je izbjeglištvo najveće zlo koje smo doživjeli, ali eto…’

Njemačka policija još uvijek intenzivno traga za hrvatskim državljaninom Draženom Dakićem (40) koji je osumnjičen za trostruko ubojstvo u malom mjestu Villingendorf, nedaleko od Tuttlingena.

NJEMAČKA POLICIJA LOVI HRVATA: Ubio je 6-godišnjeg sina i još dvoje ljudi, naoružan je i u bijegu

U potragu je uključeno oko 300 policajaca koji su cijeli dan i noć pretraživali teren na kojemu bi se Dakić mogao skrivati, a u potragu su uključeni i policijski helikopteri i psi tragači. Policajci oprezno pretražuju šumovito područje, jer pretpostavljaju da je Dakić naoružan.

‘Čovjek koji je ubio svoje dijete ne preže od ničega pa ni od toga da puca na policiju’, kazao je glasnogovornik policijske postaje Tuttlingen.

DETALJI MANIJAKALNOG POHODA HRVATA U NJEMAČKOJ: Ubio vlastitog sina na njegovoj proslavi

Njemački policajci su u kontaktu s hrvatskim kolegama, a na svim graničnim prijelazima do Hrvatske su pojačali kontrolu.

Obitelj Dražena Dakića koja se nalazi u Hrvatskoj napominje kako još uvijek nemaju nikakve informacije te da im policija ne želi ništa otkrivati.

‘Nitko nam ništa konkretno ne govori. Imamo puno rodbine u Njemačkoj i pokušali smo s njima razgovarati, ali nismo uspjeli. Naime, ne znam zašto, no brojevi su im blokirani. Ne možemo ništa reći dok ne dobijemo pravu informaciju o tome što se tamo dogodilo. Mogu samo reći da je meni i mojoj obitelji jako žao’, rekao je Zlatan Dakić, brat Dražena Dakića osumnjičenog za trostruko ubojstvo za 24 sata.

‘Mislila sam da je izbjeglištvo najveće zlo koje smo doživjeli, ali eto i od većeg zla ima i veće’, rekla je majka ubojice koji je usmrtio 6-godišnjeg sina i još dvoje ljudi. Dodaje kako je za stravičan događaj u Njemačkoj saznala u petak tek kad se vratila kući, nakon teškog posla koji je preuzela na sebe, jer joj je suprug teško bolestan.

Podsjećamo, Dakić je u četvrtak navečer upao u kuću u Villingendorfu, mirnom mjestašcu na jugozapadu Njemačke i ubio troje ljudi. Dražen je, kako pišu njemački mediji, ušao kroz vrt i počeo pucati odmah s terase na bivšu partnericu i njezine goste, koji su se okupili kako bi proslavili dječakov polazak u školu. Nosio je dugo oružje, odnosno nekakvu pušku. Ubio je svog sina Darija (6), ženinu prijateljicu (29) te ženina novog dečka (34). Njegova supruga, inače podrijetlom iz Latvije, uspjela je pobjeći iz kuće susjedima kad je Dražen počeo pucati i tako se spasila.

Povratak na Net.hr