PUT PREMA ČLANSTVU EU?

MACRON PODRŽAO EUROPSKU PERSPEKTIVU CRNE GORE: ‘Računajte na podršku Francuske tokom provedbe neophodnih reformi’

Macron je ponudio pomoć Pariza u provedbi neophodnih reformi u Crnoj Gori na putu ka punopravnom članstvu u EU

Predsjednik Francuske Emmanuel Macron u pismu crnogorskom premijeru Zdravku Krivokapiću naveo je da u potpunosti podržava europsku perspektivu Crne Gore i zemalja Zapadnog Balkana, objavila je u srijedu vlada u Podgorici. Macron je, kako je navedeno, ponudio pomoć Pariza u provedbi neophodnih reformi u Crnoj Gori na putu ka punopravnom članstvu u EU.

Krivokapić sredinom prosinca prošle godine preuzeo dužnost crnogorskog premijera

Krivokapić je sredinom prosinca prošle godine preuzeo dužnost crnogorskog premijera nakon što je ta funkcija više od tri desetljeća pripadala Demokratskoj partiji socijalista Mila Đukanovića, koji je nakon 30 godina vlasti tijesno izgubio na parlamentarnim izborima koji su održani 30. kolovoza.

“Želim da Vam zahvalim na pismu i uputim najsrdačnije želje za uspješno obavljanje dužnosti predsjednika Vlade Crne Gore, nakon jedinstvenog načina smjene vlasti. Budite uvjereni da je Francuska uz vas u situaciji kada se vaša zemlja suočava s izazovima, pandemijom, ali i s izazovima jačanja vladavine prava, gospodarskog i društvenog razvoja”, naveo je Macron u pismu.

TENZIJE U CRNOJ GORI: Stanovnici albanske općine ne žele restriktivne mjere; ‘To je politička osveta prosrpskog premijera!’

ADF će započeti aktivnosti u Crnoj Gori projektom od 50 milijuna eura

Francuski predsjednik je dodao da će, u okviru strategije za Zapadni Balkan, Francuska agencija za razvoj (ADF) u ovoj godini započeti aktivnosti u Crnoj Gori projektom od 50 milijuna eura, kako bi podržala financiranje malih i srednjih poduzeća i općina, u skladu sa ciljevima održivog razvoja.

“U potpunosti podržavam europsku perspektivu Crne Gore i zemalja Zapadnog Balkana. Možete računati na podršku Francuske tokom provedbe neophodnih reformi“, dodao je Macron u pismu. Istaknuo je i kako želi da bilateralni odnosi dvije zemlje i ubuduće jačaju, te da će predstojeći posjet crnogorskog ministra vanjskih poslova Parizu tome i doprinijeti.

Na početku svog mandata crnogorski premijer Zdravko Krivokapić, putem video – linka razgovarao je s kancelarkom Savezne Republike Njemačke, Angelom Merkel, koja mu je, kako je tada priopćeno, poručila da će Njemačka ostati pouzdan partner Crne Gore na putu eurointegracija.

JE LI MOGUĆ RESET? Zvuči nevjerojatno da su dvije bratske i prijateljske države dospjele u takav sukob

Povratak na Net.hr