ŠTO SE DOGODILO?

BIJELA KUĆA POKUŠALA OBJASNITI SKANDALOZAN POSTUPAK TRUMPA: Internet zabavlja i jedna fotografija Merkel i Ivanke

Glasnogovornik Donalda Trumpa odbacio je danas napise po kojima je američki predsjednik navodno odbio stisnuti ruku Angeli Merkel pred kamerama u petak tijekom njihova susreta u Washingtonu.

“Mislim da nije čuo pitanje” njemačke kancelarke kada mu je predložila da se još jednom rukuju na zamolbu fotografa, rekao je Sean Spicer za list Spiegel.

Merkel i Trump sjedili su blizu jedno drugom na foteljama u Ovalnom uredu Bijele kuće.

Činjenica da američki predsjednik ili nije čuo kancelarku ili je ignorirao njezin prijedlog za još jedno rukovanje govori o općoj atmosferi razgovora, ocjenjuju njemački mediji jer je, kako pišu, jasno da se Trump i Merkel nisu složili ni oko imigracije, ni trgovine niti vojnih izdavanja za NATO.

List Bild u nedjelju kaže da je nevjerojatno da Trump ne bi čuo kancelarkin prijedlog jer je ona sjedila odmah do njega te podsjeća da za trajanja čitave te scene on njoj nije uputio nijedan pogled.

Angela Merkel, Donald Trump i Ivanka Trump na sastanku u Bijeloj kućiFoto: BRENDAN SMIALOWSKI/AFP

Susret Merkel – Trump ostat će upamćen i po fotografijama Angele Merkel i Trumpove kćeri Ivanke Trump, koja se, iako nema formalnu funkciju u administraciji Bijele kuće, smatra najbližom savjetnicom američkog predsjednika pa se tako pojavila i na sastanku s njemačkom kancelarkom. Internet je naravno pun reakcija na pogled kojim je Merkel počastila Ivanku Trump…

Povratak na Net.hr