KRAĐA SKUPOCJENIH IZDANJA

LITERARNA KRAĐA: Ukradeno rijetko prvo izdanje Harryja Pottera vrijedno 40.000 funta

Dvojica lopova provalili su u antikvarijat iz kojeg su odnijeli skupocjene knjige, poput prvih izdanja ‘Harrya Pottera’ i ‘Hobbita’.

Tvrdo ukoričeno rijetko prvo izdanje knjige ‘Harry Potter i Kamen mudraca’ izdano 1997. u ediciji od 500 primjeraka i vrijedno oko 40.000 funta (335 tisuća kuna) ukradeno je između 8. i 9. siječnja iz antikvarijata SN Books u Thetfordu.

Ukradeni i ‘Hobbit’ i ‘Wini zvani Pooh’

‘Sveti gral’ za kolekcionare djela o mladom čarobnjaku samo je jedan od nekoliko vrijednih naslova koja su dvojica osumnjičenika ukrala prošli tjedan nakon što su provalili u antikvarijat, pišu britanski mediji.

BIZARNA SVAĐA U OSIJEKU: Muzej i antikvarijat zaratili zbog knjižice vrijedne 39 kuna, intervenirala i policija

Među 12 ukradenih naslova je i prvo izdanje ‘Hobbita’ iz 1937. i set od četiri prva izdanja pripovjedaka o medvjediću ‘Winnieju zvanom Pooh’. Policija okruga Norfolk je potvrdila da su u antikvarijat provalila dvojica muškaraca te da su ondje proveli više od sat vremena.

Načelnik policije poziva sve osobe koje imaju veze s nakladništvom i knjižarstvom da obrate pozornost na spomenute knjige ukoliko im budu ponuđene na prodaju.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr