Liječnice se slikale pored polugole žene, pa fotku objavile na Facebooku

Na Facebook profilu specijalizantice ginekologije S.S.D. osvanula je fotografija s njenom slikom i slikom njene kolegice, na kojoj se u pozadini vidi polugola žena na stolu za porađanje na niškoj ginekologiji.

Samo nekoliko sati nakon što se fotografija pojavila u javnosti, Facebook profil liječnice iz Niša je ugašen, a ona tvrdi da je hakiran i da je fotografija postavljena bez njenog znanja.

Sramota za profesiju

“Kada sam vidio, sablaznuo sam se. Sramota je za dvije liječnice rade takve fotografije i da se to objavi na Facebooku. Tražit ću da se liječnici koja je još uvijek na specijalizaciji, odmah prekine staž. Što se tiče druge liječnice koja je završila specijalizaciju u Nišu i vratila se u Prokuplje, uputit ću dopis direktoru bolnice sa zahtjevom da se kazni zbog ovog postupka jer je ovo sramota za liječničku profesiju”, komentirao je za Blic ravnatelj Kliničkog centra Niš prof. dr Zoran Radovanović.

Fotografija je navodno nastala prije dvadesetak dana, najvjerojatnije na ginekološko klinici u Nišu, gdje je liječnica S.S.D. odrađuje specijalistički staž.

‘Nemoguće da je ona tako nešto učinila’

Prof. dr. Jasmina Popović, koja je u srijedu zbog odlaska na službeni put mijenjala ravnatelja ginekološke klinike dr. Bojana Lukića, potvrdila je da je fotografija nastala u dijelu niškog rodilišta i da su dvije liječnice koje su na njoj, specijalizirale u Nišu.

“Dežurala sam sa S. dok je bila na specijalizaciji, prosto mi je nemoguće da je ona tako nešto učinila i postavila takvu fotografiju na Facebook. Ona je mladi liječnik i dobar čovjek, tako da mi je to nespojivo s njom”, komentirala je dr. Popović.

Povratak na Net.hr