NESREĆA CHAPECOENSEA

‘LET JE KASNIO ZBOG OBIČNE VIDEOIGRE’: Otkriven nevjerojatan splet događaja koji je doveo do tragedije brazilskih nogometaša

Srušeni kolumbijski avion promašio je ključnu stanicu za opskrbu gorivom nakon što je poletio 20 minuta prekasno, a sve zbog toga što je posada tražila jednu – videoigru, piše Daily Mail.

Podsjetimo, u avionu je bila cijela brazilska nogometna momčad Chapecoense Reala. Avion je kasnio 20 minuta u polasku, što je značilo da će morati propustiti planiranu postaju kako bi se spremnik napunio gorivom. To se trebalo dogoditi na granici Brazila i Bolivije. Kako je avion kasnio, a postaja ne radi iza ponoći, to se nije dogodilo. Čarter let na kojem su bili pripadnici brazilske nogometne momčadi morao je čekati slijetanje na aerodromu Medellin, no prije slijetanja je ostao bez goriva te se srušio.

TRAGEDIJA U KOLUMBIJI: Srušio se zrakoplov u kojem je bila i cijela brazilska nogometna momčad!

Bilo je prekasno za točenje goriva

Avion se srušio u noći s ponedjeljka na utorak u planinama, a poginula je 71 osoba. Letio je 20 minuta dulje nego što mu je bio kapacitet goriva – četiri sata. Raspoloživo gorivo bilo bi dovoljno upravo za let između Medellina i Santa Cruza u Boliviji, gdje je avion ostao bez goriva.

Gustavo Vargas, direktor postaje za punjenje gorivom rekao je bolivijskim novinarima da je krivica na pilotu koji je upravljao avionom jer je on odlučio dalje letjeti do Medellina bez da je pokušao natočiti gorivo u Bogoti.

‘Pilot je tako odlučio. Smatrao je da će biti dosta goriva do kraja leta’, rekao je Vargas.

Direktor nogometnog kluba Chinho Di Domenico, koji je također poginuo u nesreći, prije polijetanja je napisao poruku u Whatsapp grupi koju koriste svi igrači, a upravo u toj je poruci otkriven bizaran razlog zbog kojeg je polijetanje kasnilo, piše Daily Mail.

Poruke na Whatsappu otkrile što je uzrokovalo kašnjenje leta

Demerson Costa, golman koji nije tog dana putovao s timom u Kolumbiju, rekao je da je ta poruka posljednja koja je napisana u toj Whatsapp grupi. Grupu su inače koristili za šale, međusobna zadirkivanja i slanje fotografija.

‘Prije utakmica smo tamo slali poruke podrške, zaželjeli bismo sreću jedni drugima. Tog dana kad je momčad putovala, svi su ohrabrivali jedni druge, a mi koji smo ostali, pisali smo im da nas učine ponosnima’, rekao je Costa.

Posljednju je poruku poslao Chinho, a u njoj se šalio o tome da jedan od igrača zadržava let iz Bolivije jer je zaboravio uzeti videoigru iz torbe prije nego što ju je poslao. Zbog toga je let kasnio.

Vjeruje se da je njegova torba bila poslana na aerodrom u Sao Paulu, gdje se momčad ukrcala na prvi let, a neimenovani igrač je tada upitao osoblje aerodroma da njegovu torbu pronađu na vezanom letu, u Santa Cruzu u Boliviji, kako bi iz nje mogao uzeti svoju videoigru.

ISPOVIJEST ČOVJEKA KOJI JE PREŽIVIO: ‘Svi su ustali i počeli vrištati, jedna jedina stvar mi je spasila život’

TRAGIČAN KRAJ LIJEPE KOPILOTKINJE: Kolumbijka dala izjavu za televiziju, a onda na svom prvom letu otišla u smrt

‘Nisam mogao vjerovati. Tuga je svakim danom sve veća’

Golman Demerson (30) tog dana nije putovao na utakmicu jer se dva tjedna prije toga ozlijedio. Svojim je suigračima poslao poruke podrške na Whatsapp, a svojem je najboljem prijatelju Bruni Rangelu, najboljem igraču tog kluba, poželio sreću i rekao mu da ga nazove kada sleti.

‘Kada sam poruku poslao, avion je već poletio pa poruka nije bila dostavljena niti ju je Bruno vidio. Čekao sam cijelu noć da vidim je li poruka dostavljena. Sjećam se da sam ženi rekao kako je čudno da još nisu stigli’, rekao je.

Navijači

Chapecoense

‘Probudio sam se u 4 sata ujutro jer je moj dvogodišnji sin plakao. Pogledao sam svoj mobitel, a na njemu je bilo stotine poruka. Nisam mogao vjerovati što sam vidio. Brzo sam se odjenuo i otišao ravno do stadiona’, rekao je Demerson i dodao da je ovo najteže razdoblje njegove karijere i života. Nikad nije prošao kroz ovakvo što.

‘Navečer legnem u krevet i nadam se da će sve biti u redu kad se probudim, no nije tako. Sljedećeg se dana probudiš, a tuga je još veća’, rekao je.

Sve o tragediji brazilskih nogometaša pročitajte OVDJE

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr