KONTRA OBIČAJA

‘LEDENI’ MELANIJIN POTEZ; Trebala je osobno napisati zahvalnice osoblju Bijele kuće, ali…: ‘Neka bude kao da sam ja pisala’

Običaji nalažu da prva dama, a ponekad i sam predsjednik, napišu kratke zahvalnice osoblju kućanstva

Melania Trump, bivša prva dama SAD-a, nije napisala zahvalnice koje je primilo osoblje Bijele kuće. Zahvalnice za osoblje, koje je zadnje četiri godine brinulo o obitelji Trump i kućanstvu, napisao je zaposlenik Istočnog krila Bijele kuće u kojem se nalazi Ured prve dame SAD-a.

Izvori CNN-a rekli su da je Melania Trump rekla zaposleniku da kratke zahvalnice napiše kao da ih je ona pisala. Otprilike 80 zaposlenika Bijele kuće mislilo je da im se prva dama sama zahvalila preko poruka, međutim čak dva izvora CNN-a kažu da ih je Melania samo potpisala te da ih je napisao netko drugi.

NA INTERNETSKOJ STRANICI BIJELE KUĆE PRONAĐENA ZANIMLJIVA SKRIVENA PORUKA: ‘Trebamo vašu pomoć…’

Pisanje zahvalnica kao običaj prve dame

Tijekom zadnjih nekoliko tjedana Melania Trump bila je odsutna, kazali su izvori i dodali da joj nije žao što odlazi iz Washingtona jer “želi ići kući”. Bivša prva dana tijekom tih posljednjih tjedana nije poduzimala nikakve značajnije poteze, piše CNN.

Običaji nalažu da prva dama, a ponekad i sam predsjednik, napišu kratke zahvalnice osoblju kućanstva. Izvor kaže da se to osobito odnosi na osoblje s kojim se predsjednička obitelj tijekom mandata posebno zbliži. Anegdote i zgode iz svakodnevice Bijele kuće ono su što sadržava većina tih poruka te ih osoblje smatra vrijednim uspomenama.

Osoblje Bijele kuće kao što su spremačice, kuhari, batleri, portiri i serviseri uglavnom ne napuštaju svoj posao nakon što nekom predsjedniku završi mandat, nego tamo rade godinama. Pojedini od njih isti posao obavljaju 10 i više godina.

NOVA AMERIČKA POTPREDSJEDNICA KAMALA HARRIS U MNOGOČEMU JE BILA PRVA: Hoće li biti i prva žena na čelu SAD-a?

Melania Trump kao najmanje popularna prva dama u povijesti

Melania Trump ući će u povijest kao najmanje popularna prva dama u povijesti, pokazala je anketa CNN-a i istraživačke tvrtke SSRS. Da je djelovanje Melanije Trump u Bijeloj kući bilo nepovoljno smatra 47 posto ispitanika, a njih 42 posto misli da je ono bilo povoljno. Inače, anketa se provodi od veljače 2016. godine te je Melania u svibnju 2018. godine bila najpopularnija. Tada je 57 posto ispitanih njezin rad ocijenio pozitivnim.

Prije dobrog rezultata u anketama Melania je organizirala svoju prvu državničku večeru i otišla na pogreb Barbare Bush, bivše prve dame.

U razdoblju od 3. studenoga do 20. siječnja Melania je odradila tek pet javnih događanja u koja spada pomilovanje purica za vrijeme Dana zahvalnosti, dolazak božićnog drvca u Bijelu kuću, darivanje tijekom akcije Toy for Tots, politički skup u Georgiji i čitanje priča u dječjoj bolnici.

Posljednja dva mjeseca Melania Trump provela je u organizaciji odlaska njezine obitelji iz Bijele kuće, izvijestio je CNN.

Povratak na Net.hr