KANCELARKA NA CRNOJ LISTI

KULTNI BERLINSKI PUB ZABRANIO ULAZAK ANGELI MERKEL I DRUGIM DUŽNOSNICIMA: ‘Kod nas više neće dobiti svinjsku koljenicu’

Vlasnici berlinskog puba njemačke političare na čelu s Merkel smatraju odgovornima za uvođenje strogih mjera namijenjenih suzbijanju širenja koronavirusa

Kultni berlinski pub ‘Ständige Vertretung’ (Stalno predstavništvo) njemačkoj je kancelarki Angeli Merkel, ministru financija Olafu Scholzu i ostalim vodećim političarima zabranio ulaz zbog najavljenih mjera privremenog zatvaranja svih ugostiteljskih objekata, koja je na snagu stupila danas, prenosi Spiegel.

O tomu su vlasnici puba Jörn Peter Brinkmann i Jan Philipp Bubinger izvijestili u videoporuci objavljenoj na Facebooku.

NJEMAČKA JE OD PONEDJELJKA U ‘LIGHT LOCKDOWNU’: Ali, kazne za kršenje su sve samo ne ‘light’ – idu i do 25.000 eura

‘Vlada nije poduzimala odgovarajuće korake’

Vlasnici berlinskog puba njemačke političare na čelu s Merkel smatraju odgovornima za uvođenje strogih mjera namijenjenih suzbijanju širenja koronavirusa. I vlasnici ostalih restoran ogorčeni su uvođenjem karantene u Njemačkoj, koja zabranjuje rad ugostiteljskih objekata. Pritom se pozivaju na rezultate istraživanja Instituta Roberta Kocha, po kojima izgledi za zarazu u sličnim ugostiteljskim objektima ne prelaze tri posto. Po njihovim riječima, vlada se nije dobro pripremila za drugi val epidemije koronavirusa.

“Vlada nije poduzimala odgovarajuće korake i bilo je očekivano da će liječnici na kraju raditi na granici izdržljivosti”, kažu u videozapisu vlasnici lokala.

HRVATSKI NOVINAR IZ NJEMAČKE O LOCKDOWNU: ‘Nijemci ipak nisu toliko disciplinirani, nije upalila mjera zabrane točenja alkohola…’

‘Ne nadajte se više svinjskoj koljenici iz naše kuhinje’

Podsjećaju da podaci ukazuju na to da je u restoranima koronavirusom zaražen vrlo malen broj ljudi, no da su ti ugostiteljski objekti unatoč tomu na udaru novih mjera u Nemačkoj te podsjećaju da ova industrija zapošljava oko dva i pol milijuna ljudi. Brinkmann i Bubinger u videozapisu ističu da je među njihovim gostima puno političara.

“Neki od tih istih političara odlučili su ponovno zatvoriti restorane i zabraniti nam rad. Njih odmah stavljamo na crnu listu. Neće nam biti drago uslužiti kancelarku Angelu Merkel, ministra financija Olafa Scholza, avarskog premijera Markusa Sodera, gradonačelnika Berlina Michaela Müllera“, rekli su, pozivajući svoje kolege da se pridruže njihovu potezu.

U videozapisu poručuju Angeli Merkel i ostalim političarima “da se svinjskoj koljenici iz njihove kuhinje više ne nadaju”.

NJEMAČKA OD 2. STUDENOG IDE U DJELOMIČNI LOCKDOWN; Angela Merkel: ‘Ovo su teške odluke’; Objavili su što sve stupa na snagu

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE

Povratak na Net.hr