PaZzite što jedete

KRUMPIR TERORIZAM: Kanadska policija lovi ‘zle kukavice’

Polja krumpira na kanadskom Otoku Princa Edwarda pod napadom su terorista koji guraju oštre metalne predmete u gomolje. Očajni farmeri nude pola milijuna kanadskih dolara za hvatanje počinitelja.

Od ranog lipnja pronađeno je već skoro petnaest sanduka metalnih predmeta u trgovinama pet kanadskih provincija. Incidenti su počeli još u listopadu, i od onda Kraljevska konjička policija istražuje slučaj.

Skandal s iglama i šiljcima u gomoljima već je prouzročio višemilijunske štete idustriji krumpira na otoku.

“Ovo je prehrambeni terorizam”, izjavio je predsjedatelj Odbora za krumpire Otoka, Alex Docherty. “Ljudi koji ovo rade su kukavice, niži od zmija. To su stvarno zli ljudi”.

Jedini sspješni način za sprečavanje odlaska u prodaju krumpira s iglama pružaju metalni detektori koje su farmeri morali nabaviti.

Pomažu samo detektori metala

“Svačji je cilj održati povjerenje kupaca u naše krumpire svjetske klase”, rekla je savezna ministrica Gail Shea, dok su kanadske vlasti farmerima ponudile 2 milijuna dolara premije budu li im krumpiri bez metalnih predmeta.

Od ukupno 250 farmi na Otoku Princa Edwarda, četrdesetak je već instaliralo metalne detektore koji vrijede stotine tisuća dolara.

Iako policija ne sjedi skrštenih ruku, konkretnih rezultata još uvijek nema.

“Primili smo neke dojave, ali bi ih željeli primiti još”, izjavila je narednica Leanna Butler.

Farmeri se za sada ne žale na napredak policijske istrage. “Policija ne govori meni kako da uzgajam krumpire pa i ja ne govorim njima kako da provode istragu”, rekao je Docherty.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr