PALA GRUPA TERORISTA

KOSOVSKA POLICIJA U ZADNJI TREN SPRIJEČILA MASAKR ISIS-a: ‘Planirali su napasti izraelske reprezentativce’

Džihadisti takozvane Islamske države pripremali su tri istodobna napada na Kosovu, koje je uspjela spriječiti kosovska policija, priopćeno je danas u Prištini. Na teritoriju Kosova izvršene su i pripreme za napad na reprezentaciju Izraela koja je igrala utakmicu u Albaniji, prenosi Associated Press.

Uhićeno je 18 osoba na Kosovu te još šest u Makedoniji i Albaniji. Tijekom racije je pronađen veliki arsenal oružja i eksploziva.

Skupina terorista djelovala je na teritoriju triju zemalja, a koordinirali su je tri kosovska Albanca povezana s ISIS-om u Siriji. Planirali su napade na određene osobe, ali i vrijeme napada. Subotnja utakmica Albanije i Izraela zbog opasnosti od napada ISIS-a morala je biti preseljena iz Skadra u Elbasan.

Albanac s Kosova Lavdrim Muhaxheri zapovjednik je terorista povezan s Islamskom državom, planirao je napad na izraelske reprezentativce u Albaniji, pišu izraelski mediji.

Mossad, čiji su stručnjaci presreli poruke koje su izmjenjivali militanti, spriječio je napad. U Skadru su uhićene četiri osobe zbog sumnje da su planirale napasti reprezentativce Izraela. Izraelci su trebali nastupiti na stadionu na kojem su nedavno igrali Kosovo i Hrvatska, međutim, iz sigurnosnih razloga utakmica je premještena u Elbasan, koji se nalazi bliže Tirani i u kojem je lakše zaštititi gostujuće igrače.

Povratak na Net.hr