HEKSAGONALNI OBLACI

KONAČNO RIJEŠEN MISTERIJ BERMUDSKOG TROKUTA?! Meteorolozi pomoću snimki iz svemira i došli do nove teorije

Svijet je već desetljećima u čudu zbog niza misterioznih nestanaka na području koje se proteže na 500.000 kvadratnih kilometara između Miamija, Puerto Rica i Bermuda. Riječ je, dakako, o Bermudskom trokutu, koji je u posljednih stotinjak godina ‘odgovoran’ za oko 1000 smrti, te za nestanak 75 aviona i na stotine brodova.

Skupina meteorologa sada tvrdi kako su proučavajući satelitske snimke pronašli rješenje ovog misterija. Oni tvrde za heksagonalni oblaci koji se javljaju iznad ovog područja stvaraju svojevrsne zračne bombe s vjetrovima koji pušu brzinom od 275 kilometara na sat. Upravo to je, kažu, vjerojatan uzrok brojnih nesreća.

Pet teorija o sablasnom Bermudskom trokutu

‘Radi se o mikroeksplozijama pri čemu zrak iz donjih dijelova obala udara u površinu oceana’, objašnjava meteorolog Randy Cerveny za Science Channel.

Valovi visine do 13 metara

Spomenute oluje dovoljno su jake da u sekundi sruše avion ili povuku brod ispod površine mora. Meteorolozi tvrde i kako se se na tom području javljaju masivni oblaci širine 30-80 kilometara.

Pregledom satelitskih snimaka, meteorolozi su ustvrdili kako i vjetrovi na razini mora pušu neobično velikim brzinama te da uzrokuju valove visine do 13 metara.

KRISTALNA PIRAMIDA U BERMUDSKOM TROKUTU: Je li odgovorna za misteriozne nestanke aviona i brodova?

Teorije o paranormalnom

Termin ‘Bermudski trokut’ skovao je ’50.- godina novinar koji je pisao o velikom broju zrakoplova i brodova koji su nestajali na tom području. Ubrzo su se pojavile i teorije o paranormalnim pojavama koje su se slagali još s Columbovim zapisima o ‘neobičnim svjetlima’ i ‘neobjašnjivim očitanjima kompasa’.

Na tom području svake godine u prosjeku nestane 20 brodova i četiri aviona.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr