'TREBA MU PODEŠAVANJE'

KOMŠIĆ JE ZBUNJEN: ‘Milanović mi izgleda malo ausswinkl. Treba mu novo podešavanje’

Željko Komšić o Milanovićevoj tvrdnji da je BiH neusklađena država: ‘Samo mogu reći da je on izgleda malo ausswinkl, malo pomaknut iz ležišta’

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić rekao je danas da je predsjednika Hrvatske Zoran Milanović “pomaknut iz ležišta”, nakon što je Milanović rekao da ima problem da u NATO ulazi neusklađena država, misleći na BiH, javlja Slobodna Bosna u članku pod naslovom “Milanovića u Hrvatskoj ismijava tko stigne”.

“Nakon svega što sam čuo i pročitao kao izjave predsjednika Zokija samo mogu reći da je on izgleda malo ausswinkl, malo pomaknut iz ležišta”, rekao je Komšić koji smatra da Milanović “ne radi na pravoj frekvenciji i da mu treba novo podešavanje”. Dodao je kako s tim “stanjem predsjednika Zokija” problem ima Hrvatska, a ne BiH.

Podsjetimo, Milanović je put BiH prema NATO-u komentirao tijekom komemoracije i obilježavanja 78. godišnjice zločina kod Omiša. “Mi smo članica NATO-a, ja sam predsjednik i vrhovni zapovjednik i imam problem recimo da u NATO ulazi država koja je tako neusklađena jer preuzimam garanciju za takvu državu. Ja bih rado i radi Bošnjaka i Hrvata u BiH, Srbi su protiv, ali u ovakvoj situaciji ti si stavljaš na leđa jednog saveznika za kojeg moraš odgovarati. To je ugovorna obaveza, a saveznik je nije u stanju ispunjavati”, rekao je Milanović.

ZAŠTO SE MILANOVIĆ NIJE SASTAO S IZETBEGOVIĆEM? Predsjedniku se nije svidjelo što mu je uvjetovao, a nije mi ‘sjeo’ ni potez Vlade

MILANOVIĆ: ‘Odnos prema Hrvatima u BiH mogao bi prerasti u ozbiljan problem’

Povratak na Net.hr