BITKA PROTIV ISIL-a

‘KOMBINACIJA BRUTALNOSTI I PRECIZNOSTI’: Francuska vojska objavila snimke svog ubojitog oružja u Iraku

Francuska vojska objavila je noćne snimke svog velikog naoružanaj koje koriste u Iraku kako bi bili podrška tamošnjim snagama u naporima koji se ulažu protiv boraca Islamske države.

Francuska vojska objavila je video koji prikazuje kako njihove haubice gađaju snage Islamske države u Iraku, piše RT. Artiljerija je inače dio snaga koji podupire iračke trupe u njihovom napredovanju protiv džihadista.

Riječ je o snimci koja pokazuje Cesar, francuski samohodni 155-milimetarski topnički sustav instaliran na kamionu sa 6X6 kotača, odnosno sa šasijom broj 10.

“Cilj je vatrenim oružjem podržavati iračke snage i djelovati u najkraćem mogućem roku, između pet i deset minuta. Osiguravamo podršku iračkim snagama tijekom 24 sata”, riječi su francuskog kapetana koje citira AFP.

Ranije u rujnu u Iraku je raspoređeno više od stotinu francuskih vojnika, koje je pratila tehnologija Cesar. Trenutno podupiru snage kod Mosula.

Francuski bojnik po imenu Benedict izjavio je kako je oprezan zbog nedefinirane bojišnice kod Mosula. “Imamo veliko oružje koje je kombinacija snage, točnosti i dometa koje je važno. Riječ je o kombinaciji brutalnosti i preciznosti”, kazao je bojnik koji dodaje kako je samo prošlog tjedna ispaljeno 35 raketa.

Francuska također podržava američke anti-terorističke jedinice u Siriji.

Povratak na Net.hr