ŽELE U EUROPSKU UNIJU

KOLONA MIGRANATA KRENULA IZ BEOGRADA PREMA HRVATSKOJ: ‘Tražit ćemo da nam otvore granicu’

Kolona migranata krenula je danas pješice oko 13.30 iz Beograda autocestom prema granici s Hrvatskom gdje će, kažu, zatražiti da im se otvori granica kako bi mogli nastaviti put prema drugim zemljama Europske unije.

Beogradski Kurir piše kako je u skupini koja se kreće autocestom oko 150 ljudi, uglavnom migranata iz Afganistana i Pakistana te da neki od njih nose transparente na kojima piše ‘Otvorite granice’ i ‘Zaustavite rat’.

STRAH OD NOVOG IZBJEGLIČKOG VALA: U Srbiji već čeka 5000 migranata, slovenski premijer uputio dramatično upozorenje

Neki krenuli u papučama, ima i djece

Kolonu u kojoj je i nekoliko žena te djece, prate pripadnici srpskog MUP-a. Mnogi od ljudi u koloni nisu odjeveni prikladno za niske temperature, a neki su čak u papučama. Vjerojatno je to i razlog što se nekolicina njih, prema pisnaju Kurira, već odustala i krenula natrag put Beograda.

“Ovdje sam mjesec-mjesec i pol dana. Krenuli smo i tražit ćemo da nas puste preko granice”, kazao je novinaru Kurira jedan od migranata.

NAPETO STANJE U SRBIJI! Migranti blokirali promet pa krenuli prema granici, Nikolić prijeti: ‘Poslat ćemo vojsku’

Ne žele u  Njemačku već u Italiju i Francusku

Ne namjeravaju se zadržati u Hrvatskoj već im je, kažu, cilj doći do Italije ili Francuske, ali ne i Njemačke. Jedna skupina migranata krenula je prošlog mjeseca prema granici s Mađarskom, no brzo su odustali zbog lošeg vremena.

Promet na dijelu autoceste od Beograda do hrvatske granice odvija se otežano.

SRBIJA NA NOGAMA: U zemlju tajnim kanalima ušao jedan od vođa ISIS-a

 

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr