OKRUTNA MULJAŽA

KOLIKO KLINCI MOGU BITI OKRUTNI?! Tinejdžer se ubio nakon što ga je na to nagovorila lažna cura s Fejsa

Osamnaestogodišnji Britanac Mitchell Bowie ubio se ljetos pod još nerazjašnjenim okolnostima, a njegova obitelj vjeruje da ga je na samoubojstvo nagovorila osoba skrivena iza lažnog profila na Facebooku.

Mitchell je pronađen mrtav 31. srpnja ove godine u obiteljskom domu u Redcaru na sjeveroistoku Engleske, a članovi njegove obitleji uvjereni su da je za tragediju kriva ‘lažna’ djevojka s kojom se Mitchell upoznao i stupio u vezu preko Facebooka, piše Daily Mail.

Nalazila izlike da se ne susretne s njim

Članovi njegove obitelji na sudu su izjavili kako su uvjereni da je Mitchella na suicid nagovorila osoba koja se s njim zbližila putem Facebooka koristeći lažni profil, a potom ga počela opsjedati i maltretirati. Taj je fenomen inače poznat kao ‘catfishing’.

Istragom je dosad utvrđeno da se Bowie početkom ove godine počeo ‘družiti’ putem Facebooka s djevojkom iz Liverpoola. Njegova obitelj tvrdi da se on nikada nije uživo susreo s njom, a njegove pozive i nagovore da se nađu uvijek je odbijala uz neku izliku. Navodno mu je slala i prijeteće poruke tvrdeći da zna ljude u Manchesteru koji bi ga mogli ‘izbosti’.

Mitchell se kasnije na Facebooku upoznao s djevojkom koja je tvrdila da je sestrična njegove ‘virtualne’ djevojke. Njegova obitelj pak sumnja da je u pitanju ista osoba skrivena iza dva različita i k tomu lažna profila.

‘POČELO JE ZAHTJEVOM ZA PRIJATELJSTVO NA FACEBOOKU’: Lažna seksi prijateljica Đakovčaninu život pretvorila u pakao

 

 

“Ona mu je rekla da se ubije”

Mladićeva sestra Sinead kazala je na sudu kako je navodna djevojka iz Liverpoola neprestano ospjedala njezinog brata i zaludjela ga. “Ona mu je rekla da se ubije”, tvrdi sestra nesretnog mladića.

Njegov brat Jay kaže kako je ‘djevojka’ neprestano izmišljala razloge da se ne nađu ‘licem u lice’ te da je neprestano zvala na njihov kućni telefon.

“Kada ju je ostavio, počela ga je maltretirati i prijetiti mu. Prijetnje su eskalirale kada mu je rekla da će zapaliti našu obiteljsku kuću”, dodao je brat.

Druga sestra, Lisa, potvrdno je odgovorila na pitanje istražitelja je li Mitchell bio uplašen za svoj život.

Noć prije nego što je pronađen mrtav, mladić je ‘sestrični’ fantomske djevojke poslao MMS-poruku na kojoj je rekao da je spreman dići ruku na sebe. Rođakinja je taj MMS proslijedila članovima njegove obitelji.

SAMOUBOJSTVO NA FACEBOOKU: Mladi Turčin slomljenog srca ubio se u izravnom prijenosu

13912818_208234496246001_5587848825086952223_n

 

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr