Očitao im lekciju

KOJI NEUGODNJAK: Predsjednik Nigerije koju je Cameron nazvao ‘fantastično korumpiranom’ postavio je ozbiljan zahtjev Britaniji

Nigerijski predsjednik Muhamad Buhari stigao je u London na samit o borbi protiv korupcije čiji je domaćin britanski premijer David Cameron, dva dana nakon što je Cameron Nigeriju i Afganistan u razgovoru s kraljicom nazvao “fantastično korumpiranim” zemljama.

Pomoćnici nigerijskog predsjednika izrazili su šokiranost riječima Davida Camerona. Cameron je neoprezno pred kamerama u neformalnom razgovoru s kraljicom komentirao antikorupcijski skup koji se održava ovaj tjedan u Londonu, te je tom prilikom Nigeriju i Afganistan nazvao fantastično korumpiranima.

Muhamad Buhari, koji je u svojoj zemlji pokrenuo veliku antikorupcijsku kampanju, jasno je pokazao koliko je ljutit zbog gafa britanskog premijera. Nigerijski je predsjednik na konferenciji za novinare kazao da će od Camerona tražiti djela, a ne ispriku zbog njegove izjave, piše Daily Mail.

Odbio je izravno kritizirati premijera, ali je rekao da očekuje da će mu Velika Britanija pomoći da povrati sredstva koja su oteta Nigeriji. “Neću tražiti ničiju ispriku”, rekao je. “Umjesto toga, tražit ću povrat našeg vlasništva”, kazao je nigerijski predsjednik.

“Jedan je bivši nigerijski dužnosnik preodjeven u ženu pobjegao iz Britanije, a iza sebe je ostavio bankovni račun i nekretnine, koje nam je Britanija spremna vratiti. To tražim, što će mi isprika?”, kazao je nigerijski predsjednik.

KRALJICU ULOVILI KAKO TRAČA KINEZE: Snimljen je njezin komentar koji nikako nije bio za javnost

Povratak na Net.hr