Seljacima za 40. godišnjicu tvrtke dijelili zlato i srebro

U povodu 40-godišnjice poslovanja uspješne tvrtke koja posluje u selu, mještani Changjianga koji se nalazi u kineskoj istočnoj provinciji Jiangsu, počašćeni su zlatom i srebrom. Svaki od 3.000 stanovnika dobio je po 100 grama zlata i srebra.

Da Kina ima najbrže rastuće svjetsko gospodarstvo dobro je poznato, a da nekima u toj zemlji doslovno cvjetaju ruže potvrđuje priča iz Jiangsua, jedne od najprosperitetnijih kineskih provincija. Tvrtka Jiangsu Xin Chang Jiang Group posluje kroz osam industrijskih grana, uključujući proizvodnju električne energije te proizvodnju kemikalija i metala.

600 kilograma zlata

Svoj uspjeh i odlične poslovne rezultate odlučili su podijeliti s mještanima. Obećanje o darivanju mještana “palo” je još 2009., a nedavno, u povodu 40. godišnjice poslovanja tvrtke, načelnik mjesta naručio 600 kilograma zlata i srebra. Iz sigurnosnih razloga nitko nije znao kada će točno dobiti poklon u plemenitim metalima, tako da ih je ugodno iznenadila isporuka koja je bila sredinom ožujka.

Svaki mještanin dobio je po zlatnu i srebrenu polugu težine 100 grama, a najmnogobrojnija obitelj u selu bogatija je za 700 grama zlata čija je vrijednost na kineskom tržištu oko 44 tisuće dolara.

Upitani što će učiniti s dobivenim zlatom, neki su stanovnici rekli da će sigurno zadržati i da će postati dio obiteljskih dragocjenosti, dok su neki odlučili da će dati izraditi nakit.

Povratak na Net.hr