UTRKA S VREMENOM

ONI ĆE IMATI SPREMNA CJEPIVA ZA MALO VIŠE OD MJESEC DANA? ‘Cijepili su me još u travnju, nisam osjetila nikakve abnormalne simptome’

Svjetski proizvođači natječu se u razvijanju učinkovita cjepiva protiv virusa od kojeg je umrlo više od 925.000 ljudi

Cjepiva protiv koronavirusa koja se razvijaju u Kini mogla bi biti spremna za javnost već u studenome, rekao je dužnosnik povezan s kineskim centrom za kontrolu i sprječavanje bolesti (CDC).

Kina ima četiri cjepiva protiv covida-19 u završnoj fazi kliničkog ispitivanja. Najmanje tri od njih već su ponuđena najizloženijim službama.

Treća faza odvija se glatko i cjepiva bi mogla biti spremna za javnost u studenome i prosincu, rekla je glavna stručnjakinja CDC-a za biosigurnost Guizhen Wu u intervjuu za državnu televiziju u ponedjeljka.

Wu, koja je rekla da nije osjetila ikakve abnormalne simptome proteklih mjeseci nakon uzimanja eksperimentalnog cjepiva u travnju, nije precizirala o kojem se cjepivu radi.

CJEPIVO BI MOGLO BITI SPREMNO VEĆ KRAJEM LISTOPADA? Američka tvrtka uvjerena je u uspjeh, a sve bi to u prilog moglo ići jednom čovjeku

Odobrili cjepivo za vojsku

Odjel državnoga farmaceutskog diva kineskoga National Pharmaceutical Group (Sinopharm) i Sinovac Biotech razvijaju tri cjepiva u sklopu državnog programa.

Četvrto cjepivo protiv covida-19 razvija CanSino Biologics i njegova upotreba u kineskoj vojsci odobrena je u lipnju.

Sinopharm je rekao u srpnju da bi njegovo cjepivo moglo biti spremno za javnu uporabu do kraja godine nakon zaključenja ispitivanja u trećoj fazi.

NE ŽELE ČEKATI, SVAKI DAN IMAJU 1000 NOVIH SMRTI: Ova zemlja razmatra izvanredno odobriti cjepivo protiv Covida-19

Svjetski proizvođači natječu se u razvijanju učinkovita cjepiva protiv virusa od kojeg je umrlo više od 925.000 ljudi.

Vodeći zapadnjački proizvođači lijekova obećali su ranije ovaj mjesec da će se držati standarda znanstvenih ispitivanja i odbiti svaki politički pritisak da se ubrza proces.

Najnovije vijesti o koronavirusu pratite ovdje.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr