RESTRIKTIVNE MJERE

KINA UVODI STROGA OGRANIČENJA ZBOG NOVOG VALA ZARAZE KORONAVIRUSOM: Jedan grad sada je potpuno zatvoren

Dvije županije pod jurisdikcijom Langfanga koje graniče s Pekingom – Guan i Sanhe – već su najavile mjere karantene u zemlji

Kineske vlasti uvele su u utorak nova ograničenja protiv covida-19 u područjima oko Pekinga te uvele zatvaranje za 4,9 milijuna stanovnika dok novi slučajevi zaraze povećavaju strah od drugog vala u zemlji koja je uglavnom suzbila bolest.

Broj novih slučajeva u kopnenoj Kini prijavljen u utorak gotovo se prepolovio u odnosu na dan prije i mali je dio onoga što je smatrano vrhuncem epidemije početkom 2020.

WHO IZNIO RAZOČARAVAJUĆU PROGNOZU, UNATOČ CJEPIVU: ‘U 2021. nećemo postići kolektivni imunitet’

Međutim lokalne vlasti provode stroge mjere za suzbijanje kad god se pojave novi slučajevi kako bi se spriječila vrsta gospodarske paralize viđena prije godinu dana.

Dvije županije najavile karantene

Nacionalna zdravstvena komisija izvijestila je u utorak o 55 novih slučajeva covida-19, u odnosu na 103 dana ranije. Na pokrajinu Hebei, koja okružuje Peking, otpada 40 od ​​42 lokalno prenesene zaraze.

Grad Langfang u Hebeiju u utorak je rekao da će njegovih 4,9 milijuna stanovnika ostati 7 dana u kućnoj karanteni i da će biti podvrgnuti masovnom testiranju na covid-19. Dvije županije pod jurisdikcijom Langfanga koje graniče s Pekingom – Guan i Sanhe – već su najavile mjere karantene u zemlji.

TALIJANI KONAČNO PRONAŠLI SVOJU NULTU PACIJENTICU: Datum koji se spominje privukao je najviše pažnje u cijeloj priči

Jedna pokrajina zatvorila neke dijelove autocesta

Shijiazhuang, glavni grad Hebeija, najteže je pogođen u posljednjem porastu zaraza i već je uvelo zatvaranje za svojih 11 milijuna stanovnika. Pokrajina je zatvorila neke dijelove autocesta i nalaže vozilima registriranima na Shijiazhuang da se vrate.

Ukupan broj potvrđenih slučajeva covida-19 zabilježenih u kontinentalnoj Kini sada iznosi 87.591, dok je broj umrlih i dalje 4.634 osoba.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Povratak na Net.hr