UVJEŽBAVAJU 'BLITZKRIEG'

KINA SPREMNA ZA KRATAK I OKRUTAN RAT: Zastrašuju susjede moćnim oružjem

Stotine brodova i podmornica kineske mornarice sudjelovalo je u velikoj vojnoj vježbi održanoj u geopolitički uzavrelom Kineskom moru.

Russia Today piše kako su u manevrima kineske vojske sudjelovale flote Istočnog, Sjevernog te Južnog kineskog mora, uvježbavajući napadačke i obrambene kapacitete.

Iznenadan, okrutan i kratkotrajan rat

U masivnoj vježbi  sudjelovalo je tri stotine brodova i podmornica te desetak borbenih zrakoplova, izvijestio je dnevni list The China Times.

“Cilj vježbe bio je da se unaprijedi intenzitet, preciznost, stabilnost i brzina vojnih snaga u uvjetima snažnih elektromagnetskih utjecaja. Rat na moru, zasnovan na informatičkoj tehnologiji iznenadan je, okrutan i kratkotrajan što zahtijeva brz prelazak u borbeni stav, brzu pripremu i visoku učinkovitost napada”, stoji u priopćenju kineske ratne mornarice.

NEVJEROJATNA SILA: Vojnim mimohodom epskih razmjera Kina obilježila pobjedu nad fašizmom

Ministar obrane: To je rutinska vježba

Borbene snage i plovila bili su tijekom vježbe podijeljeni na crvene i plave timove, pri čemu su ‘crveni’ uvježbavali napade, a ‘plavi’ protunapade projektilima i torpedima. Svi su odradili nekoliko borbenih scenarija.

Kineski ministar obrane kazao je kako je riječ o rutinskoj vježbi koja nije usmjerena ni protiv koga.

No, nema sumnje da iza vojne vježbe stoje napetosti i kriza u odnosima Kine i susjeda, napose s Filipinima, zbog teritorijalnih sporova u Južnom kineskom moru, a u pozadini kojih su odnosi Kine i SAD-a.

SAD poslao razarač u Južno kinesko more pa razbjesnio Kinu koja prisvaja međunarodne vode

Povratak na Net.hr