PROPAGANDA IZ SJ. KOREJE

KIM JONG UN OBJAVIO BIZARNI VIDEO, INTERNET GA RAZAPEO: ‘Čija je to ruka zapela u kadru?’

Internet zajednicu ponovno je zapalio bizarni video uradak u kojem sjevernokorejski vođa pokazuje svoje vještine upravljanja zrakoplovom.

U svrhu propagande vođa Sjeverne Koreje, Kim Jong Un, snimio je ‘dokumentarni film’ koji traje više od sat vremena, a u kojem pokazuje sve svoje vještine.

Tako se u videu vidi kako je sposoban upravljavljati zrakoplovom, pucati iz bilo kojeg oružja, ali upravljati podmornicom.

Loša montaža

Internetskoj zajendici nije trebalo dugo da shvati kako se radi o montaži, koja i nije izvedena baš najbolje. Prilikom pucanja iz puške najprije ide kadar velikog vođe kako stoji s vojnicima i raspravja o tehnologiji i oružju, potom krupni kadar mete u čiju sridu su ispaljena dva metka, a onda ponovno kadar na Kim Jong Una kako se zadovoljno smješka.

Možda je sjevernokorejski narod povjerovao u preciznost svog vođe no svijet nije.

Najviše podsmjeha izazvao je dio u dokumentarcu u kojem Jong Un upravlja zrakoplovom. U nekoliko se kadrova jasno vidi kako njegov kopilot čini stvari umjesto njega, dok ovaj tek drži ruku na komandama za upravljanje.

‘O super, dopustili su malenom dječaku da sjedne na pilotsko mjesto i drži komandnu ploču, dok pravi pilot obavlja čitav posao s kopilotskog mjesta’, jedan je od komentara, dok drugi kaže: ‘Kime, čija je to ruka zapela u kadru?’

‘Bože, ovo je toliko namješteno da je smiješno’, stoji u drugom komentaru.

Ukratko, loš scenarij dobre komedije.

Povratak na Net.hr