BRITANSKI DŽIHADISTI

‘KILL LISTA’ S 200 IMENA JAKO LOŠIH LJUDI: ‘Ne smijemo im dopustiti da se vrate, sva sredstva su dozvoljena’

Kako bi spriječili njihov povrataku domovinu, pripadnici britanskih specijalnih postrojbi dobili su zadatak eliminirati britanske džihadiste u Iraku i Siriji.

Britanske specijalne snage u Iraku (SAS) dobile su listu s 200 imena britanskih džihadista koje moraju ‘eliminirati’ prije no što se pokušaju vratiti u Veliku Britaniju. Kako bi ih eliminirali ili zarobili, SAS-vci se mogu služiti bilo kojim sredstvima piše Sunday Times.

‘Napravljena je ‘kill lista’ s imenima stotina loših ljudi. Mnogi su iz Velike Britanije U tijeku je lov na britanske islamiste koji su se pritajili. Ovo je multinacionalna operacija specijalnih postrojbi . SAS ima svoj dio plana i u lovu je na britanske državljane’, rekao je jedan visoko rangirani dužnosnik u britanskim obrambenim redovima.

STRUČNJACI UPOZORAVAJU: ‘Islamska država planira nuklearni napad u srcu Europe’

Prema nekim procjenama, u Iraku i Siriji na strani Islamske države bori se oko 700 Britanaca, a glavni fokus je na njih dvjestotinjak visoko rangiranih koji predstavljaju direktnu prijetnju Velikoj Britaniji.

Lista od tih dvjestotinjak ljudi sastavljena je na temelju informacija prikupljenih od MI5, MI& te GCHQ, a na njoj je i 12 stručnjaka za bombe koji su na britanskim sveučilištima studirali elektrotehniku, ali i majka dvoje djece iz Kenta koja sada radi kao regruter za ISIS.

‘POVLAČE SE I TO ZNAČAJNO’: Islamska država izgubila je 30 do 40 posto teritorija

Uhvaćeni džihadisti mogli bi biti predani u ruke iračkoj vladi koja bi ih pak mogla smaknuti.

Povratak na Net.hr