IMA RJEŠENJA!

‘KAŽE ŽENA DA NEMA KAKO IZRAČUNAT’: Domišljati Srbin otkrio kako izbjeći kaznu za prebrzu vožnju na autocesti

Na autocestama u Srbiji od ponedjeljka je počelo mjerenje prosječne brzine između naplatnih postaja, a snalažljivi Srbi već su pronašli način kako prevariti sustav.

Ograničenje na autocestama u Srbiji je 120 kilometara na sat, a dosadašnji obrađeni rezultati probnog mjerenja pokazali su da vozači iz Srbije manje krše brzinu nego stranci i tranzitni turisti. Stoga će, prema novim pravilima, kažnjeni biti i vozači iz inozemstva kojima će prometna policija naplatiti kazne na mjestu događaja, dok će domaćim vozačima prekršajne prijave stizati na kućnu adresu.

OPREZ PRI VOŽNJI U SUSJEDSTVU: Kazne naplaćuju odmah, a mogu biti astronomske

Tri dana brainstorminga urodila su plodom. Iako je jedna od popularnih mjera za izbjegavanje kazne onih koji vole malo jače stisnuti papučicu gasa bila da stanu sa strane, popiju kavu, odmore te onda nastave svoj put prema izlasku s autoputa, najbolje rješenje ipak je mnogo bolje.

Već ga se u utorak dosmislio jedan građanin Srbije koji je svoju ideju objavio na društvenim mrežama gdje je zaradio veliku potporu sugrađana.

‘Kažem sad ženi na rampi da sam izgubio karticu i pitam je što da radimo. Kaže: ‘Platiš najdalju relaciju’. A prosječna brzina? Kaže mi da nema kako očitati brzinu ako nemam karticu’, napisao je svoje rješenje jedan Srbin, prenosi Kurir. 

Ovo rješenje ne prolazi u slučaju da putujete na nekoj kraćoj relaciji. U tom je slučaju možda bolje stati i popiti kavu.

Povratak na Net.hr