BIZARNO TESTIRANJE

KANDIDATI ZA VOJSKU: Pismeni ispit morali su polagati u gaćama iz vrlo prostog razloga

Časnici indijske vojske su prije nekoliko dana kandidatima za novake u indijskoj državi Bihar prije polaganja pismenog ispita naložili da se skinu u gaće, uz objašnjenje da žele izbjeći varanje i prepisivanje, izvijestio je u utorak list Indian Express.

List je u današnjem izdanju objavio fotografiju više desetaka mladića u slip gaćicama kako prekriženih nogu sjede na tlu. Testove drže na bedrima, a pokraj njih stoji nadzornik u uniformi.

Htjeli spriječiti masovno prepisivanje

Radikalna odluka je, po riječima neimenovanog vojnog izvora, donesena kako bi se “uštedjelo na vremenu” s obzirom na to da je ispitu pristupilo više od 1000 zainteresiranih.

“Bili smo nemalo iznenađeni, ali nismo imali izbora. Morali smo poslušati naređenje, iako nam se činilo bizarnim”, rekao je jedan od budućih novaka za Express.

Glasnogovornik vojske u New Delhiju odbio je komentirati informaciju objavljenu u tisku, no upućeni tvrde da postoji dobar razlog za neuobičajen način održavanja ispita. Naime, prije godinu dana je testiranje za posao policajca zbog prepisivanja i varanja na ispitu u istoj indijskoj državi završilo privođenjem oko 1000 osoba.

IMA POSLA, A IMA I LJUDI: Tražili 30 radnika za branje čaja, javilo ih se čak 75 tisuća

Varanje na ispitima popularno u Indiji

Prijevare na pismenim ispitima česte su i popularne u Indiji. Fenomen je posebno čest u jednoj od najsiromašnijih i najnapučenijih indijskih država, Biharu.

Prošlogodišnja fotografija fasade zgrade u Biharu u čijoj su se glavnoj dvorani održavali pismeni ispiti, a na kojoj poput grozdova vise prijatelji i rodbina ispitanika kako bi im “došaptavala” odgovore, obišla je svijet.

GUŽVA U INDIJI: Na natječaj za posao uredskog pomoćnika javilo se 2,3 milijuna ljudi

Povratak na Net.hr