KRALA IZ POHLEPE

KAKVA LOPUŽA: Osmislila nevjerojatan način da iz trgovine ukrade namirnice vrijedne 24.000 kuna

Jedna je žena iz Australije iz trgovine ukrala namirnice vrijedne više tisuća dolara, a u tome je uspjela zahvaljujući ideji koju je dobila.

Naime, 35-godišnja Kylie Milner iz Ipswicha kod Brisbanea na proizvode je stavljala lažne namirnice. Fotokopirala je bar kodove za pržene rezance te ih tiskala u obliku naljepnica i lijepila na skuplje proizvode. Jednom ili dvaput dnevno odlazila bi u trgovinu i uzimala meso, strojeve za kavu, proteinski prah, toaletni papir, detinfekcijske proizvode te komplete plahti i posteljina.

Mjesecima krala po samoposlugama

Tri mjeseca trajala je njezina elaborirana prijevara. Naposlijetku ju je uhvatilo osoblje koje je primijetilo kako je žena uvijek nervozna prije nego što će platiti namirnice.

Njezin je dom potom pretražila policija te pronašla lažne bar kodove. Ispostavilo se da je Milner ukrala proizvode u vrijednosti najmanje 4500 australskih dolara, što je oko 24 tisuće kuna.

Tvrdila je da nije krala iz pohlepe

Odvjetnik kradljivice rekao je kako je ona imala financijskih problema te da je krala zato što joj je to bilo potrebno, a ne zato što je pohlepna. Sutkinja je pak kazala kako je vjerojatno da je Milner ukrala i više nego što je policija otkrila, piše Metro.

Žena je priznala krivnju za prijevaru te je osuđena na devetomjesečnu uvjetu zatvorsku kaznu uz rok kušnje od tri godine. Trgovinama mora platiti odštetu od 3615 dolara, kao i kaznu od 150 australskih dolara.

Povratak na Net.hr