RAT U SIRIJI

KAKVA ĆE TEK BITI PUTINOVA OSVETA: ISIS srušio ruski helikopter, oba pilota poginula!

Rusko ministarstvo obrane objavilo je kako je ISIS tijekom petka oborio vojni helikopter u blizini Palmire pri čemu su poginula dva ruska pilota

U trenutku kad je oboren, helikopter je napadao teroriste na zahtjev sirijske vlade iz Damaska. “Tijekom 8. srpnja ruski vojni piloti te instruktori, Evgenij Dolgin i Rijafagat Khabibulin izvodili su kalibracije leta na sirijskom Mi-25 (izvozna verzija Mi-24 helikoptera) koji je bio napunjen streljivom, piše RT.

“Posada je dobila zapovijed od sirijskog zapovjedništva da pomogne u obrani od nadirućih terorista. Kapetan Khabibulin je odlučio napasti”, stoji u priopćenju.

Rusko ministarstvo dodaje da je zbog vještine poginulih pilota prodor terorista zaustavljen i potisnut. Unatoč tome, teroristi su uspjeli srušiti helikopter dok se vraćao u bazu.

“Nakon što su potrošili streljivo, i dok su se vraćali u bazu, helikopter je srušen sa zemlje, a letjelica je pala na područje pod kontrolom sirijske vojske. Posada nije preživjela”, stoji u priopćenju ruskog ministarstva obrane.

Dodaju da će obojica pilota posthumno biti odlikovani.

Povratak na Net.hr