IZGUBIO ŽIVCE

TRUMP POBJESNIO: ‘Ako ne prestane prijetiti, S. Koreja će se suočiti s bijesom kakvog svijet nije vidio’

 Američki predsjednik Donald Trump poručio je večeras Sjevernoj Koreji da će biti dočekana “vatrom i bijesom kakve svijet nije vidio”, ako nastavi prijetiti Sjedinjeneim Državama.

“Sjevernoj Koreji bi bilo bolje da više ne prijeti Sjedinjenim Državama”, poručio je Trump s odmora u Bedminsteru.

“Zadesit će ih vatra i bijes”, dodao je i obećao “veliku reakciju koju do sada svijet nije vidio”.

Njegova je izjava uslijedila nakon što je Washington Post objavio tajne zaključke stručnjaka američke obavještajne službe da je  Sjeverna Koreja je uspjela dovoljno smanjiti nuklearnu bojevu glavu da ju smjesti u jednu od svojih međukontinentalnih raketa.

JUŽNA KOREJA I SAD SUGLASNI U OBUZDAVANJU SJEVERNE KOREJE: Trump i Moon Jae-in dogovorili daljnje korake

TRUMP SADA IMA RAZLOGA ZA STRAH: Tri ključna detalja zbog kojih su Kimove rakete postale opasne za Amerikance
To bi moglo predstavljati bitno napredovanje Sjeverne Koreje koja bi tako mogla postati potpuna nuklearna sila, ocijenio je list koji je upoznat s tajnim izvješćem koje je prošlog mjeseca završila američka vojna obavještajna agencija DIA.

Režim Pjongjanga ustvrdio je jučer da ih postrožene sankcije Ujedinjenih naroda neće spriječiti u razvoju njihovog nuklearnog arsenala i zaprijetio je Sjedinjenim Državama da će skupo platiti svoje zločine,

Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda je odredilo Sjevernoj Koreji sankcije koje bi ju mogle stajati milijardu dolara godišnjih prihoda i ograničiti ključne gospodarske razmjene s Kinom, glavnom saveznicom i gospodarskim partnerom.

Američki državni tajnik Rex Tillerson je isključio mogućnost skorog dijaloga sa Sjevernom Korejom i ocijenio da će joj nove sankcije pokazati da je svijet izgubio strpljenje.

Povratak na Net.hr