POTRAGA ZA OLUPINOM

JEDAN OD NAJVEĆIH MISTERIJA AVIJACIJE: Otkriveno gdje je nestali Boeing 777 s leta MH370?

Pronalazak aviona koji je prevozio 239 putnika, a koji je nestao na letu MH370 iz Pekinga za Kuala Lumpur, jedan je od najvećih misterija zrakoplovstva. Nova analiza pronađenih krhotina zrakoplova sugerira da se nestali avion Malaysia Airlinesa vjerojatno nalazi u području u kojem su australske i malezijske vlasti prvotno odbile potragu.

Vrijedna 200 milijuna dolara, potraga za avionom koji je nestao 2014. stopirana je početkom ove godine. Naime, vlasti Australije i Malezije zaključile su kako je područje od 120.000 kilometara kvadratnih koje je označeno kao vjerojatno mjesto pada preveliko, odnosno da nije dovoljno precizno definirano.

Pronalazak krhotina na otoku Reunion konačno ima smisla

Kako je otkrila najnovija analiza, nestali Boeing 777 nalazi se u mnogo manjem, 25.000 kilometara kvadratnih velikom području unutar onog koje je ranije predloženo, piše Reuters.

‘Novo istraživanje ojačalo je našu sigurnost u dosadašnja otkrića. Pronalazak krhotina na otoku Reunion 2015. godine sada ima smisla’, rekao je dr. David Griffin, glavni znanstvenik agencije CSIRO koja je napravila analizu.

Malezija vodi glavnu riječ u istrazi

Australski ministar prometa Darren Chester rekao je kako izvješće nije ponudilo nove dokaze koji bi otkrili lokaciju nestalog aviona.

‘Malezija ima glavnu riječ u istrazi i bilo kakvi budući zahtjevi u vezi potrage za MH370 razmotrit će se u Australiji’, rekao je Chester.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr