LAVINA PARODIJA

JEB VS. WEB: Twitter nemilosrdno ismijao Busha nakon macho slike njegovog oružja

Jeb Bush našao se na meti internetskih šaljivaca nakon što se pohvalio poklonom iz Južne Karoline, koju smatra ključnom u svojoj kampanji za predsjedničku nominaciju.

Bush je na svom Twitteru objavio sliku pištolja s tekstom “Gov Jeb Bush”, što je referenca na njegovu poziciju guvernera Floride, koji je držao od 1999. do 2007. godine, ugraviranim na vrhu cijevi, uz samo jednu jedinu riječ: “Amerika”.

To je sve što je internet trebao: post je zatrpala lavina parodija koja je krenula ismijavati i Busha i macho ton njegovog posta.

Mnogi korisnici počeli su postavljati slike fiktivnog oružja iz podjednako fiktivnih ratova i mjesta.

Tako su kao odgovor na Bushev pištolj počele stizati svjetlosne sablje iz Ratova zvijezda, čarobni štapići iz filmova o Harryju Potteru, prizori iz filmova 300…

Neki su korisnici počeli prepravljati tekst ugraviran na cijevi pištolja, zamijenjujući ga nečim sarkastičnim. Tako se tu našao i “MacBook Pro, Baby’, čime se aludira na Bushevo oduševljenje Appleovim proizvodima.

Osim anonimnih korisnika itnerneta, predsjedničkog aspiranta su se dohvatili i neki mediji. Tako je Mashable poručio: “Pljesak molim”, aludirajući na vrijeme kada je Bush morao podsjetiti svoje glasače u New Hampshireu da moraju pljeskati na kraju njegovog govora.

Bush je priznao novinarima da nije ni znao za originalni tweet te da je pištolj dobio na dar od tvrtke FN Manufacturing, koja proizvodi oružje.

“Cilj je bio obići proizvodni pogon pištolja, gdje se se stvara puno novih radnih mjesta, i to dobro plaćenih radnih mjesta. Dobio sam pištolj i smatram to velikom počasti”, rekao je novinarima.

Ako je pištolj Amerika, što predstavlja ostale države?

Naravno da korisnici interneta nisu ostali slijepi ni na Bushevu analogiju pištolja i Amerike pa su mu počeli predlagati adekvatne simbole za druge države.

Tko je vlasnik domene?

Ali to nije bio jedino izrugivanje kandidata Busha. Naime, internet je sagorio od provale da stranica JebBush.com zapravo preusmjerava posjetitelje na na službene web stranice Donalda Trumpa.

Iako se to preusmjeravanje dogodilo 7. prosinca, drugi val ismijavanja zapljusnio je internet nakon što je tweet s lažnog profila @P0TUSTrump, u kojem “Trump” likuje i hvali se podvalom, postao viralan.

Prema američkim medijima, iz Trumpovog tabora su zanijekali bilo kakvo saznanje o toj podvali.

Južna Carolina, gdje će se glasanje od republikanskom predsjedničkom kandidatu održati u subotu, ključna je za Busha, jer je njegova obitelj tamo tradicionalno pobjeđivala.

Također, riječ je o tradiconalno “naoružanom kraju”, čime se očito ekupa Jeba Busha pokušala okoristiti svojim tweetom.

Unatoč svemu, anketa CNN-a je pokazala da Bush ne kotira dobro. Za njega je tek 10% glasača, dok su ispred njega Mark Rubio s 14%, Ted Cruz s 22% i Donald Trump sa 38% glasova.

Povratak na Net.hr