ALTERNATIVNE ČINJENICE

JE LI OVO NAJVEĆA LAŽLJIVICA NA SVIJETU? Trumpova savjetnica izmislila nepostojeći teroristički napad

Savjetnica Donalda Trumpa Kellyanne Conway opet je šokirala svijet i zapalila društvene mreže svojim “alternativnim činjenicama”.

‘ALTERNATIVNE ČINJENICE’: Pet laži koje je Trump izrekao u prva dva dana otkako je postao američki predsjednik

Gostujući kod Chrisa Matthewsa na MSNBC-ju, izmislila je nepostojeći teroristički napad kako bi opravdala zabranu ulaska muslimanima iz sedam zemalja u SAD.

“Kladim se da je ovo svima nova informacija, ali reći ću vam da je predsjednik Obama iračkim izbjeglicama zabranio ulazak u SAD na šest mjeseci nakon što su dva Iračanina došla u našu zemlju i počinila masakr u Bowling Greenu, gradu u Kentuckyju. Većina ljudi nije čula za taj masakr jer ga mediji nisu pratili”, rekla je Conway i ostala živa.

Naime, navedeni “masakr” nikad se nije dogodio niti je, kako piše Huffington post, Obama branio ulazak iračkim izbjeglicama na pola godine već je samo bilo riječi o usporavanju procesa primanja izbjeglica kako bi se oni podvrgnuli dodatnim sigurnosnim provjerama.

Conway je tako još jednom postala predmet ismijavanja u medijima i na društvenim mrežama. Žena koja je, nakon što je Trump tvrdio da mu je inauguracija bila najposjećenija na svijetu, izmislila pojam “alternativne činjenice” govorila je zapravo o incidentu kada su 2011. godine u Bowlingu Greenu uhićena dvojica Iračana – Muhamed Hammadi i Waad Alwan.

INSAJDERSKI IZVJEŠTAJ IZ BIJELE KUĆE: Trump besramno lagao i pred članovima Kongresa, procurili detalji bijesnog ispada

Vjerovalo se da šalju novac i oružje Al Qaedi u Iraku, a uhićeni su u operaciji FBI-ja. Obojica su 2013. osuđena za terorizam i trenutačno su u zatvoru. Nikakav masakr nisu počinili, a to da se dogodio vjerojatno je nova “alternativna činjenica” iz Trumpova tabora.

“Masakr u Bowling Greenu” iliti “Bowling Green Massacre” postao je hit na društvenim mrežama pa su korisnici počeli objavljivati ironične statuse.

Povratak na Net.hr