KOLUMNE NA UDARU

‘JE LI LOŠE AKO TE SEKSUALNO VIŠE PRIVLAČI KĆER OD SUPRUGE?’: Novinaru iz teksta uklonili šokantnu Trumpovu izjavu

Urednici Washington Posta uklonili su iz jedne kolumne, koja govori o Trumpovim obiteljskim i političkim vezama, izjavu koju je novoizabrani predsjednik Sjedinjenih Država izgovorio kada je njegovoj kćeri Ivanki bilo svega 13 godina.

Kolumnist Wahington Posta Richard Cohen tvrdi kako su mu iz teksta koji je objavljen u utorak potiho uklonili jednu rečenicu koja se odnosi na Donalda Trumpa. Riječ je o pitanju koje je Trump jednom postavio. “Je li loše ako te seksulano više privlači tvoja kćer od tvoje supruge?”, Trumpovo je pitanje, odnosno rečenica koja je izbačena. Pitanje se odnosilo na njegovu kćer Ivanku koja je tada imala svega 13 godina.

Trumpova izjava cirkulirala je danas Internetom u neobljavljenom Cohenovom tekstu “Naš idući predjsednik – Kum”. U finalnoj verziji teksta nije je bilo, piše BuzzFeed News. U svojoj kolumni, inače, Cohen govori o Trumpovim mutnim obiteljskim i političkim vezama.

Urednik u Washington Postu Fred Hiatt cijeli slučaj je prokomentirao riječima: “Mi uređujemo svaku kolumnu kako bi ona izgledala najbolje što može. Smaramo da ne bi bilo fer prema našim novinarima da raspravljamo o uređivačkom procesu i ne vidimo što se želi postići pričom o stvarima koje nisu objavljene. Postoje brojni tekstovi koji nikada nisu ugledali svjetlo dana”.

VIDEOPORUKA KOJA JE UZDRMALA SVIJET: Trump najavio da će prvog dana njegova mandata SAD izaći iz važnog sporazuma

Povratak na Net.hr