I MI BI TAKVE

JE L’ MIIKI ZNA OVO?! Ove slovenske fontane će višestruko nadmašiti Bandićeve, ali ne zbog veličine

Projekt gradnje fontane iz koje će umjesto vode teći pivo posvađao je gradske oce u slovenskom gradiću Žalec, smještenom u dolini poznatoj po proizvodnji hmelja, ali je dvije trećine vijećnika, na izvanrednoj sjednici koju je tražila oporba, odbacilo prijedlog da se planovi obustave, a novac upotrijebi u druge svrhe, piše ljubljanski “Dnevnik”.

BIVŠA MINISTRICA OŠTRO O BANDIĆU: ‘Lijevo fontane, a desno kvart koji još nema riješen vodovod’

POČELA GRADNJA NOVIH FONTANA: Bandić poručio kritičarima da ne ‘jambraju’

Za gradnju prve europske fontane iz koje će se moći natočiti pivo najviše se zalaže načelnik općine Janko Kos iz stranke Socijalnih demokrata (SD), a podržala ga je i nacionalna turistička organizacija koja smatra da se radi o odličnoj ideji kako grad privući turiste, a istodobno i promicati slovensko pivo, prenosi N1.

Protiv gradnje bila je konzervativna oporba, koja govori da se radi o razbacivanju novcem u općini s 20-ak tisuća stanovnika, u kojoj su plaće za deset posto manje od državnog prosjeka, te da je financijska konstrukcija “netransparentna”. Suzdržani su bili i općinski ‘zeleni’, jer za fontanu u parku uz gradsku tržnicu treba srušiti nekoliko stabala.

Već pola novca sklupljeno

Za projekt je u proračunu već osigurano 170.000 eura, više od polovice od ukupno potrebnih 350.000.
Gradonačelnik Kos kaže je dobar dio preostalog novca već osiguran iz donacija zainteresiranih poduzeća te da postoji rezerva i od novaca koji je u proračun 2014. godine na ime poreza uplatio anonimni dobitnik rekordnog eurojackpota.

Uz to, fontanu s pivom podupire i većina stanovnika, pokazala je jedna anketa.

 

Povratak na Net.hr