PREKRŠILA ŠERIJATSKI ZAKON

JAVNO PONIŽENJE I BIČEVANJE: Djevojka kažnjena pred svima jer je ‘stajala preblizu svom dečku’

Dvadesetogodišnjakinja iz Indonezije optužena je da je stajala preblizu svom dečku. Time je prekršila šerijatski zakon i morala je biti kažnjena, i to udarcima biča u javnosti, pred brojnim okupljenima. Ona je samo jedna od mnogih žena koje su žrtve javnog bičevanja…

Klečala je na podu s licem na tlu dok je čekala svoju kaznu. Ova je žena samo jedna od mnogih žrtava strogog islamskog zakona koji se provodi u Indoneziji. A sve samo zato što su je ‘uhvatili’ kako stoji preblizu svom dečku. Naime, prema šerijatskom zakonu, nevjenčanim je parovima zabranjena bilo kakva intimnost.

Bila preblizu dečku pa ju ponizili pred svima

Nakon što su je optužili za kršenje pravila, dovedena je na pozornicu ispred džamije, gdje je morala kleknuti. Kažnjena je udarcima biča po leđima, njih 23, dok je okupljeno mnoštvo gledalo i ‘navijalo’, piše Daily Mail.


Banda Aceh je jedina pokrajina u Indoneziji koja još provodi ovakve kazne prema šerijatskom zakonu: za razne prekršaje, kao što su kockanje, pijenje alkohola ili homoseksualnost.

Toga je dana ova žena bila samo jedna od njih 13, u dobi od 21 do 30 godina, koje su javno bičevane ispred džamije. Šest je parova optuženo za kršenje islamskog zakona koji brani intimnost: prema tom zakonu, zabranjeno je grljenje, ljubljenje ili bilo kakav fizički kontakt između nevjenčanih parova.

Jedan je muškarac kažnjen jer je u svom domu provodio vrijeme s pripadnicom suprotnog spola, jer je to navodno moglo dovesti do preljuba.

Jedna od ‘prijestupnica’ je i 22-godišnja trudnica, a kako zakon zabranjuje kažnjavanje trudnica, ta je žena dobila upozorenje da će se kazna izvršiti nakon što rodi.

Broj javnih bičevanja žena povećao se nakon što je jedna Indonežanka, Nur Elita, krajem prošle godine kažnjena s pet udaraca biča ispred džamije Baiturrahumim u istoj indonezijskoj pokrajini, nakon čega je odvezena u bolnicu. Ona je kažnjena jer se previše približila kolegi s fakulteta, a ni on nije bio pošteđen udaraca, piše Daily Mail.

 

‘STISNI ME’: Nećete vjerovati što se u Indoneziji smatra pornografijom!

POTRESNA ISPOVIJEST LIJEPE I USPJEŠNE DIZAJNERICE IZ IRANA: ‘Izbičevali su me samo zato jer sam obukla minicu!’

KAŽNJEN ZBOG ATEISTIČKIH TVITOVA: Deset godina zatvora i 2.000 udaraca bičem

 

Povratak na Net.hr