JEDNA ZEMLJA, TRI STAVA

IZRAZ LICA ALEKSANDRA VUČIĆA SVE GOVORI: Pogledajte kakav su show u Beogradu napravili članovi Predsjedništva BiH

Izjava Vučićevog glavnog tajnika Nikole Selakovića kako razgovori s članovima Predsjedništva BiH nisu nimalo laki, jer dijele različita stajališta, danas se pokazala itekako točnom.

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović, Bakir Izetbegović i Mladen Ivanić danas su se u Beogradu sastali sa srbijanskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem razgovarajući prije svega o infrastrukturi i ekonomiji te spornim pitanjima razgraničenja.

Priznanje Kosova

No, sve to pomalo je palo u drugi plan nakon sastanka kada se na konferenciji za novinare počelo pričati o stavu Predsjedništva BiH o priznanju Kosova, temi koja je prije nekoliko tjedana izazvala burne reakcije u regiji.

I tada su se riječi glavnog tajnika srbijanskog predsjednika Nikole Selakovića da razgovori s članovima Predsjedništva BiH nisu nimalo laki jer se radi o trojici državnika koji dijele različita stajališta pokazale itekako točnima.

ČELNI LJUDI BiH STIGLI U SLUŽBENI POSJET SRBIJI: U Beogradu ih dočekao predsjednik Vučić: ‘Razgovori s njima nisu nimalo laki’

Naime, Blic doznaje da je još iza zatvorenih vrata između Izetbegovića, Čovića i Ivanića dogovoreno da se ide sa zajedničkom izjavom po pitanju stava BiH prema priznanju Kosova.

“Izetbegović je na sastanku govorio o tome da on možda osobno misli da BiH možda treba priznati neovisnost Kosova, ali da to nije rekao na takav način, već da su mediji to pogrešno interpretirali”, rekao je izvor.

Sudionici razgovora su onda dogovorili s čime će izaći pred novinare, a neimenovani izvor tvrdi da je Čović Izetbegovića u tri navrata pitao slaže li se da kažu da se stav BiH ne mijenja i da je vanjskopolitička odluka da tako ostane sve dok Srbija ne promijeni stav, na što je Izetbegović sva tri puta odgovorio pozitivno.

Izetbegović ga prekinuo

No, nakon što je Čović upravo to izjavio pred novinarima, Izetbegović mu je pokušao upasti u riječ.

“Pusti da završim”, zamolio je Čović.

Iako nije bilo predviđeno, potom je za govornicu stao Bakir Izetbegović i izjavio da se o stavovima BiH neće odlučivati u Beogradu, već u Sarajevu i to između njih trojice.

Istaknuo je da će se pritom uvažavati mišljenja susjeda, ali i Europske unije. Tvrdi kako je očekivao da će Čović svoju izjavu prikazati kao osobno mišljenje, a ne kao stav njih trojice.

Vučić i Ćović su se poslije toga pogledali i nasmijali nakon čega je srbijanski predsjednik kratko rekao: ‘Evo vidite kako se mi dogovaramo”.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr